Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Písek chce postavit v centru novou sportovní halu za 120 milionů

Písek chce postavit novou sportovní halu. Měla by stát v centru vedle současné obloukové haly. Náklady na vybudování činí podle odhadů přibližně 120 milionů korun bez daně. Podle vedení města poptávka po halových sportech převyšuje možnosti, které v danou chvíli jsou. Návrh výstavby nového objektu schválili na svém zasedání písečtí zastupitelé.

„V současné době je u nás obrovský přetlak na tělocvičny a krytá sportoviště. Házenkářky zde hrají interligu, dorostenky hrají celkem vysokou soutěž a k dispozici tu je pouze zmíněná oblouková hala, kde se o místo přetahuje několik sportů,“ uvedla starostka Eva Vanžurová (Jihočeši 2012).

Podle ní město otázku výstavby haly řeší už několik let. Delší dobu se hovoří o tom, že by podobné sportoviště mělo stát v areálu bývalých Žižkových kasáren. „Ale to může být třeba až v horizontu 10 let. To je můj odhad, ale vychází z toho, jak všechny věci kolem projektu jdou pomalu,“ uvedla starostka.

Stavět se bude dva roky

Stavba nové haly by mohla začít v roce 2023 a trvat má necelé dva roky. Město předpokládá, že by celou částku na projekt nehradilo samo. „Chtěli bychom požádat o dotační titul. Existuje také možnost, že bychom na střechu haly umístili solární panely a ušetřili pak přitom při samotném provozu, takže bychom také mohli žádat o podporu na státním fondu životního prostředí,“ shrnula starostka.

Uvnitř haly by mělo být hřiště o rozměrech 22x42 metrů. Projekt dále počítá s tribunami s celkovou kapacitou pro více než 500 diváků. Parametry palubovky by pak splňovaly požadavky mimo jiné pro házenou, futsal nebo florbal.

Proti záměru výstavby se však vyslovila komise pro urbanismus. Podle ní není ideální hlavně dopravní dostupnost haly, což ovlivňuje její poloha v centru města. Zároveň poukazuje na to, že omezený prostor ani neposkytuje možnosti vybudovat na něm dostatečně reprezentativní objekt. „Ale právě to, že by hala byla v centru, je výhodné pro sportování mládeže, protože se nachází v docházkové vzdálenosti ze všech důležitých míst,“ uvedla starostka.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, sporty, stavby, Písek, stavba, projekt, Státní fond životního prostředí, sportovní hala

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Písek chce postavit v centru novou sportovní halu za 120 milionů  |  Písecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.