Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Vezměte své děti na festival radosti do Písku

PR článek

Po dvou letech se největší akce pro děti a jejich doprovod – Pískoviště v Písku koná v tradičním květnovém termínu. Od pátku 13. května do neděle 15. května si v Písku můžete se svými dětmi užít spoustu zábavy.

Pískoviště je festival pro děti a jejich dospělé. Hlavní myšlenkou letošního ročníku je porovnání současného labyrintu světa s Labyrintem světa Jana Amose Komenského prostřednictvím společné práce umělců, zájmových skupin, místních obyvatel, institucí, návštěvníků a všech, kteří mají chuť se zapojit.

„Program vzniká živelně během uměleckých rezidencí před samotným festivalem, v kulisách specifického prostoru města Písek a jeho obyvatel, kolem řeky Otavy. Všem autorům chceme dopřát tvůrčí svobodu a podmínky pro společnou tvorbu. Návštěvníkovi potom aktivní účast na programu a inspirativní zážitek. Důležitý je proces i výsledek – i cesta může být cíl,“ říká Adam Langer, ředitel písecké Sladovny, která je garantem celé akce.

Pískoviště nabízí pestrý program plný nejrůznějších akcí.

Vypadá to, že letos pořadatelé objednali i skvělé počasí, takže si můžete užít Písek bez omezení.

Pátek 13. května
Od osmé hodiny ranní se začnou na řece Otavě mezi Kamenným a Novým mostem prohánět dračí lodě a na Fügnerově náměstí vyroste Růžová střelnice, netradiční prostor s unikátním sortimentem pro všechny smysly. Ve 14 hodin proběhne vernisáž pískových soch na náplavce řeky Otavy u Kamenného mostu, které pak můžete v Písku vidět až do konce listopadu. Nedaleko od nich, v Čechově ulici, si můžete připomenout dvacet let od největší písecké povodně v roce 2002 v rámci venkovní výstavy s názvem Když se řeka zlobí. V 17 hodin jsou všichni zváni do písecké Sladovny, kde proběhne vernisáž nové výstavy Jan A jaK dál. Po skončení vernisáže se můžete vydat v průvodu od Sladovny k řece Otavě, kde vydařený podvečer zakončí Bombarďák – koncert nejen pro děti plný divokých písní a ztřeštěných tanečků.

Akce se koná od 13. do 15. května.

Sobota 14. května
Ta bude ve znamení pěti smyslů. V domě U Slona se budete moci rozhlédnout po světě, ve sklepení Sladovny přivonět v baru vůní, v Balzám Café si poslechnout, jak zní svět, v gotickém příkopě u Putimské brány ochutnat svět a na městském ostrově se dotknout Labyrintu světa. Na všech těchto místech na vás čeká celodenní bohatý program. V Palackého sadech navíc tradiční přehlídka amatérských robotiků s názvem Robotem rovně aneb autíčka v parku.

Neděle 15. května
Nabídne po celý den poloviční vstupné do písecké Sladovny, promítání filmů z Animária v Balzám Café nebo poznávací geohru Znáte Fráňu?

Po celý víkend můžete navštívit i Prácheňské muzeum, Městskou elektrárnu nebo vystoupat na píseckou věž a pořádně se rozhlédnout.

Podrobný program a další informace najdete na stránkách www.piskoviste.info.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Písek, kultura, rodina, děti, pískoviště, festival, labyrint, vernisáž, Otava, Jan Amos Komenský, Adam Langer, Prácheňské muzeum, Bombarďák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vezměte své děti na festival radosti do Písku  |  Písecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.