Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jihočeští záchranáři dnes opět vyráželi k vážným nehodám motocyklů. Na Písecku se srazili tři motorkáři

Jihočeští záchranáři museli dnes opět vyrážet k vážným dopravním nehodám motocyklů. U Vavražova na Písecku došlo ke střetu hned tří motorkářů. Na místě zůstali dva zranění a k nehodě vzlétl také vrtulník. Podle policistů bylo příčinou střetu nedodržení bezpečné vzdálenosti.

V neděli krátce po půl čtvrté odpoledne došlo u obce Vavražov na Písecku k vážné dopravní nehodě. Na místo vyrazily celkem tři pozemní posádky záchranářů a byl povolán také záchranářský vrtulní, který předtím zasahoval u jiné události. 

„Na místě byli dva zranění, jednalo se o mladé motorkáře, muže a ženu. Žena utrpěla lehká zranění a po ošetření byla pozemní cestou převezan do písecké nemocnice. Muž utrpěl středně těžká poranění končetin a bylo nutné mu poskytnout akutní přednemocniční péči. Pro podání analgézie a infúzní terapie mu záchranáři zajistili žilní vstup, zafixovali jej krčním límcem a imobilizovali vaukovou matrací. Po celou dobu byl muž při vědomí a se záchranáři komunikoval,“ informovala mluvčí jihočeských záchranářů Zuzana Fajtlová. Muž byl následně ve stabilním stavu letecky transportován na tramacentrum v českobudějovické nemocnici.

Podle policie bylo příčinou nehody nedodržení bezpečné vzdálenosti při jízdě. „První motorkář pravděpodobně začal brzdit a ten za ním do něj zezadu narazil, poté oba spadli na vozovku. Komunikace je aktuálně průjezdná,“ popsal policejní mluvčí Milan Bajcura.

Poslední dubnová sobota byla na jihočeských silnicích ve znamení nehod. Dvakrát vzlétl i vrtulník

Začátek prodlouženého víkendu se na jihočeských silnicích nesl ve znamení nehod. Během soboty došlo k několika vážným střetům, ke dvěma z nich musel vzlétnout také záchranářský vrtulník. Ve třech případech se jednalo o střet osobního automobilu s...

Prodloužený víkend se tak po sobotě i nadále nese v duchu vysoké nehodovosti řidičů motocyklů. V sobotu museli jihočeští záchranáři vyrážet ke třem nehodám, při nichž byli jedním z aktérů právě motocyklisté. Stejně jako v sobotu, i dnes apelují policisté a záchranáři na všechny účastníky silničního, aby dbali zvýšené oaptrnosti, dodržovali pravidla silničního provozu a byli k sobě navzájem ohleduplní.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ZZS JČK

Štítky okres Písek, havárie, Nemocnice České Budějovice, motocykl, nehoda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeští záchranáři dnes opět vyráželi k vážným nehodám motocyklů. Na Písecku se srazili tři motorkáři  |  Písecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.