Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Poslední dubnová sobota byla na jihočeských silnicích ve znamení nehod. Dvakrát vzlétl i vrtulník

Začátek prodlouženého víkendu se na jihočeských silnicích nesl ve znamení nehod. Během soboty došlo k několika vážným střetům, ke dvěma z nich musel vzlétnout také záchranářský vrtulník. Ve třech případech se jednalo o střet osobního automobilu s motocyklem. Záchranáři apelují, aby byli lidé na silnicích v těchto dnech maximálně opatrní a ohleduplní.

K první vážné nehodě došlo dnes krátce po poledni u Bavorova na Strakonicku. Řidič osobního automobilu nedal při vjíždění na hlavní komunikaci přednost a projíždějící motorkář do vozidla narazil. K události musel vzlétnout vrtulník a vážně zraněný motocyklista byl transportován do českobudějovické nemocnice.

U Bavorova na Strakonicku došlo k vážné nehodě. Motorkář se střetl s řidičem, který mu nedal přednost

Na Strakonicku došlo dnes krátce po poledni k vážné dopravní nehodě, u níž zasahoval i zdravotnický vrtulník. Řidič osobního automobilu nedal při vjíždění na hlavní komunikaci nedaleko Bavorova na Strakonicku přednost právě projíždějícímu...

Vrtulník musel ale během sobotního odpoledne vzlétnout ještě jednou. Tentokrát vyrazil na pomoc zraněnému motorkáři mezi obcí Hrejkovice a Milevskem. Starší muž pravděpodobně nezvládl řízení a byl doslova katapultován do pole vedle vozovky.

„Starší muž při pádu utrpěl těžké poranění pohybového aparátu a bylo u něj také podezření na zranění hlavy. K nehodšě byl po posádce z Milevska vyslán také vrtulník z Českých Budějovic. Záchranáři zraněnému muži pro podání nitrožilních léků zajistili žilní vstup, zafixovali jej krčním límcem a imobilizovali vakuovou matrací. Poté jej ve stabilním stavu letecky transporotvali na traumacentrum v českobudějovické nemocnici,“ popsala mluvčí jihočeských záchranářů Zuzana Fajtlová.

„Podle svědků havárie dostal řidič motocyklu smyk poté, co vjel na vodící čáru, posté skončil mimo komunikci,“ informoval policejní mluvčí Milan Bajcura a doplnil, že během dnešního odpoledne pak došlo k další nehodě řidiče motocyklu mezi obcemi Radošovice a Kapsova Lhota na Strakonicku. „Zde došlo ke střetu motocyklu a osobního automobilu, v tomto případě se podle všeho pravděpodobně jednalo o zavinění na straně řidiče motocyklu, který nedal přednost v jízdě. Po střetu se lehce zranil,“ naznačil Bajcura.

K další nehodě v níž byl jeden z aktérů motocyklista, došlo u Nové Bystřice na Jindřichohradecku. Tam podle policistů havaroval řidič motocyklu do pole. Incident skončil v péči záchranářů s lehkými zraněními. 

„Okolo půl osmé večer nám byl hlášen ještě také střet osobního vozidla s mladým cyklistou u nedaleko Bechyně u obce Bežerovice. Zde došlo naštěsní pouze k lehkému zranění,“ doplnil Bajcura.

Záchranáři i policisté nyní apelují na všechny účastníky silničního provozu, aby v těchto dnech byli na svých cestách maximálně pozorní, opatrní, zbytečně neriskovali a byli k ostatním také ohleduplní. 

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ZZS JčK

Štítky silnice, havárie, nehoda, automobil, motocykl, Nemocnice České Budějovice, okres Strakonice, Bavorov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Poslední dubnová sobota byla na jihočeských silnicích ve znamení nehod. Dvakrát vzlétl i vrtulník  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.