Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Písek investuje do oprav ulic a vodohospodářské infrastruktury 70 milionů korun

Písek letos investuje do oprav ulic a vodohospodářské infrastruktury více než 70 milionů korun. Na léto plánuje například první etapu rekonstrukce Gregorovy ulice a v září pak úpravu Budějovické ulice. ČTK to řekla mluvčí písecké radnice Petra Měšťanová.

„Opravy v Gregorově ulici vyjdou na 4,1 milionu korun bez daně, práce v ulici Budějovická pak budou stát 4,3 milionu korun bez DPH. Nejedná se ale o poslední opravy komunikací, ještě letos máme v plánu opravu povrchů na křižovatce Husova náměstí s Purkyňovou ulicí a další akce jsou již rozjeté nebo naplánované,“ řekl písecký místostarosta Josef Soumar (Piráti).

Město pracuje i na dalších podobných projektech. „V srpnu by měla skončit oprava ulice Otakara Ševčíka, kde se kromě rekonstrukce vodovodu a kanalizace dělal i nový povrch vozovky. Náklady na tuto akci vyšplhaly na 6,8 milionu korun bez DPH. Na podzim bude hotova rekonstrukce vodovodu a kanalizace spojená s pokládkou nového povrchu komunikace a chodníků v části Strakonické ulice. Dokončena už byla i výstavba prodloužení ulice Vinařického a úprava plochy v ulici Na Pěníku na parkoviště se zhruba 60 místy,“ uvedl Soumar.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, silnice, stavby, Písek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Písek investuje do oprav ulic a vodohospodářské infrastruktury 70 milionů korun  |  Písecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.