Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Honzík Mudruňka, první jihočeské miminko roku 2009, nastoupil do první třídy

Třiadvacet prvňáků, kteří v úterý 1. září usedli do lavic ZŠ Bernartice ve stejnojmenné obci na Písecku, přijel do školy přivítat hejtman Jiří Zimola. Setkal se tu i se šestiletým Honzíkem Mudruňkou, kterého coby první miminko narozené na jihu Čech v roce 2009 vítal do života.

„Jsem rád, že jsme se potkali. Na památku jsem od Honzíka dostal dárek v podobě obrázku traktoru, který sám namaloval,“ uvedl Zimola. „Když jsem ho viděl naposledy, tak to byl malý uzlíček štěstí a dnes už je to chlap, který nastupuje do první třídy,“ dodal.

Hejtman se se všemi prvňáky pozdravil a předal jim pamětní list k tomuto jejich velkému kroku do života. „Milí prvňáci, přeji vám, aby se vám ve škole líbilo, učení vás bavilo a užívejte si hlavně ty přestávky, na které se časem začnete stále více těšit,“ řekl Zimola s úsměvem.

Rodičům pak popřál hejtman pevné nervy. „Každý, kdo jednou doprovázel své děti do první třídy, dobře ví, jak perné týdny potom následovaly,“ doplnil.


Obrázek traktoru, který Honzík Mudruňka namaloval hejtmanovi

Prvňákům při jejich nástupu do školy popřála i ředitelka ZŠ Bernartice Ilona Hrychová. „Přeji vám samozřejmě samé jedničky,“ sdělila s tím, že vítání děti v první třídě považuje za úžasný pocit, vlastně to nejlepší, co může z celého školního roku být.

Deváťákům popřál hejtman, aby měli šťastnou ruku při výběru střední školy

Zimola, coby bývalý učitel, nezapomněl ani na vzkaz pro pedagogy. A to nejen pro ty bernartické, ale všechny, kteří se 1. září vracejí v kraji za katedru. „Doufám, že při výuce zažijete pokud možno co nejméně stresu a budete si své povolání užívat, byť je nesmírně zodpovědné a těžké,“ uvedl.

Kromě první třídy zavítal Zimola i mezi bernartické deváťáky. „Je to sice váš poslední rok na základní škole, ale vaše vzdělávání tím nekončí. Přeji vám šťastnou ruku při výběru školy střední, pokud možno tak, abyste našly posléze v životě uplatnění a tedy i štěstí,“ uzavřel hejtman.

Napsal Radek Šíma

Štítky Jiří Zimola, Bernartice, Česko, okres Písek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Honzík Mudruňka, první jihočeské miminko roku 2009, nastoupil do první třídy  |  Písecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.