Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Odborníci na výživu z Nemocnice Písek navázali spolupráci se základními školami

S výběrem receptur a sestavením jídelního lístku pomáhají některým píseckým školám odborníci na výživu z Nemocnice Písek. Ke spolupráci došlo v polovině září a prvními vlaštovkami jsou ZŠ Husova a ZŠ T. Šobra.

„Dosud se individuálním požadavkům ze stran dětí a jejich rodičů na stravování s určitým omezením podle dietního režimu zabývaly zaškolené kuchařky, které byly poučeny v problematice diet. Nicméně, erudovaným pracovníkem v oblasti léčebné výživy je nadále pouze nutriční terapeut. Letos v červnu proto oslovil Pavel Koc, ředitel ZŠ J. K. Tyla, jako zástupce píseckých základních škol, Nemocnici Písek, zda by její odborníci nepomohli školním jídelnám dostát požadavkům legislativy,“ řekla Monika Lišková, vedoucí Oddělení léčebné výživy Nemocnice Písek.

Nemocnice má již první zpětnou vazbu od jednoho z rodičů. „Maminka děkovala za úsporu času, který by musela věnovat přípravě oběda pro dceru,“ dodala Monika Lišková.

Autoři | Foto

Štítky Nemocnice Písek, výživa, základní škola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Odborníci na výživu z Nemocnice Písek navázali spolupráci se základními školami  |  Písecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.