Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Někteří členové ANO na Strakonicku a Prachaticku hnutí opouštějí

Několik členů opustilo v posledních dnech oblastní sdružení hnutí ANO na Strakonicku a Prachaticku. Podle nich hnutí v regionu rezignovalo na původní myšlenky a vize. Uvedli, že se s tím nemohou ztotožnit. Na svém Facebooku o tom informovala jedna z odcházejících a bývalá předsedkyně prachatického oblastního sdružení ANO, zastupitelka města Radka Paulová.

Předsedkyně jihočeské organizace ANO Radka Maxová řekla, že věc zatím ponechá bez komentáře, hnutí podle ní k věci chystá prohlášení.

Paulová uvedla, že k 1. březnu z celkem 11 členů v hnutí na Prachaticku ukončilo členství v ANO sedm z nich. „Místo odborností a znalostí se zde hledí na servilitu a loajalitu. Jiné názory jsou vnímány jako projev rebelie. Komunikace či předávání informací mezi členy hnutí mimo pevně stanovené struktury krajské organizace pak jako podrazáctví,“ uvedla Paulová ve svém prohlášení. Dále ji zklamal projev Maxové na nedávném krajském sněmu. Jihočeská předsedkyně podle Paulové ve svém vystoupení řekla, že hlavní vizí ANO je zvítězit na jihu Čech na podzim v krajských volbách a pak sestavit „nějakou koalici“.

Kriticky hodnotil počínání Maxové i zastupitel Strakonic Jan Svoboda. „Jihočeské ANO se vydalo cestou na Východ, bez demokratických principů,“ napsal Svoboda, který na členství v hnutí rovněž rezignoval k 1. březnu. Strakonické oblastní sdružení ANO podle něj v posledních měsících opustilo sedm členů.

Zdroj ČTK

Štítky ANO 2011, okres Prachatice, okres Strakonice, Radka Maxová, Facebook, Jan Svoboda, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Pils

Za vše může Maxová. Jí a jejím stoupencům jde jen o udržení koryt. Slibuje lidem,kteří pro ANO něco dělají místa na kandidátkách a pak je obsadí svýma kamarádíčkama. ANO už dávno není tím, co prohlašovalo a k čemu se hlásilo.

Středa, 2. března 2016, 17:49Odpovědět

Někteří členové ANO na Strakonicku a Prachaticku hnutí opouštějí  |  Prachaticko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.