Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jihočeský kraj uvolní peníze ze sbírky pro obyvatele Lenory

Jihočeský kraj uvolnil více než půl milionu korun ze sbírky pro obyvatele Lenory na Prachaticku z domu, který zasáhl požár a výbuch. Peníze si rozdělí majitelé bytů a lidé, kteří v nich ke dni výbuchu bydleli. Sbírka Jihočeského kraje pokračuje. Při neštěstí, které se stalo 3. října, zemřel jeden muž a dalších devět lidí bylo zraněno. Navíc 19 lidí muselo opustit své poničené domovy.

Jihočeský kraj uvolnil přesně 546 tisíc korun, které na účet dosud přišly. „Jde nám o to, aby majitelé i obyvatelé zničených domácností obdrželi finanční podporu co nejdříve," uvedla hejtmanka Ivana Stráská (ČSSD). Dodala, že sbírka potrvá do března 2020.

Policisté a hasiči zjišťují přesné příčiny tragické události. Podle informací místních obyvatel požár a výbuch úmyslně založil jeden z obyvatel domu, který v domě zemřel.

Kriminalisté znají totožnost mrtvého muže z Lenory, příčina výbuchu je stále v šetření

Jihočeští kriminalisté už znají totožnost muže, který zemřel při výbuchu domu v Lenoře. K němu došlo ve čtvrtek 3. října ve čtyři hodiny ráno. Na místě zasahovalo 9 jednotek hasičů a 19 lidí bylo evakuováno. Devět z nich bylo předáno do péče...

Sbírku pro postižené zorganizovala také Lenora ve spolupráci s organizací ADRA. „Na kontě je více než 2,4 milionu korun. Sejdeme se 6. listopadu a rozhodneme se, jestli už peníze obyvatelům uvolníme," řekl starosta Lenory Antonín Chrapan.

Výbuch a požár zničil jeden obytný dům, který bude stržen. Další dva obytné domy byly poškozeny a lidé je museli opustit. Nyní se do nich postupně vrací. „Ale jeden obytný dům stále ještě není ve stavu, kdy by se tam dalo bydlet. Pořád se pracuje hlavně na výměně oken," uvedl starosta.

Autoři | Foto hzsjck.cz

Štítky Jihočeský kraj, Lenora, výbuch, krimi, pomoc, peníze, dům, okres Prachatice, Ivana Stráská, ČSSD, ADRA

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeský kraj uvolní peníze ze sbírky pro obyvatele Lenory  |  Prachaticko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.