Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Lidé z Volar mohou po havárii opět brát pitnou vodu z vodovodu

Lidé ve Volarech už mohou opět používat pitnou vodu z vodovodu. Hygienici tam zakázali 17. června používat pitnou vodu bez převaření poté, co se její kvalita zhoršila po deštích. Z aktuálních rozborů vyplynulo, že kvalita je nyní v pořádku. Informaci dnes sdělila místostarostka Volar Jana Bártová. Firma Čevak zásobovala dočasně obyvatele pitnou vodou z 11 cisteren.

Město se 3 800 obyvateli dostalo včera odpoledne vyjádření krajské hygienické stanice, že vodu z vodovodu už smí lidé používat opět i jako pitnou. Informaci zveřejnila radnice na webu.

„Teď se bude monitorovat kvalita vody a Čevak by s námi potom chtěl podrobněji analyzovat příčiny a vymyslet do budoucna opatření, aby se situace neopakovala,“ řekla místostarostka. Kvůli zhoršené kvalitě museli lidé vodu k pití i vaření převařovat.

Kvalita ve zdroji Volary - Sněžná se zhoršila po intenzivních deštích. Hygienici uvedli, že ve vodě byly překročené limity mikrobiologických ukazatelů. Firma Čevak v prohlášení uvedla, že se kvalita vody zhoršila kvůli dlouhotrvajícím intenzivním dešťům. Společnost proto odstavila závadné zdroje a zahájila plošné odkalování vodovodní sítě. Bártová minulý týden řekla, že vliv mohla mít i nedávná havárie vodovodu. Potrubí je desítky let staré, v zimě často praská.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, zdraví, počasí, správa, voda, havárie, Volary, pitná voda, Jana Bártová, Krajská hygienická stanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé z Volar mohou po havárii opět brát pitnou vodu z vodovodu  |  Prachaticko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.