Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Prachatice chystají místa, kde by parkovali turisté s karavany

Prachatice chystají místa, na nichž by parkovali turisté s karavany. Několik jich bude na parkovišti u firmy Klima. Kempování pro lidi v obytných vozech by mohlo vzniknout u staré střelnice. Na zastupitelstvu to ve středu řekli radní. Opoziční hnutí Živé Prachatice upozornilo, že stání pro karavany ve městě chybí, a že s myšlenkou na kemp pro tyto vozy přišlo již předloni.

„Na parkovišti u Klimy se dělá místo pro několik vozů. V řešení je infrastruktura, přívod vody, elektřina, kanalizační věci. Dalším místem, které by mohlo plnit i karavanové kempování, je lokalita u střelnice, řeší se s projektanty," řekl radní Petr Kolín (Nezávislí).

Hnutí Živé Prachatice navrhovalo v dubnu 2019, aby vznikla studie. Žádalo, aby byl kemp v areálu střelnice. Návrh tehdy neprošel. „Za ty dva roky se nestalo vůbec nic. Jde o kemp, místa pro karavany, pro stany a zázemí. Ve městě dlouhodobě schází, i dnes se dočítáme ze zpráv, že způsob využívání mobilních obytných vozů zažívá obrovský boom. Jestliže chceme Prachaticím pomoci v turistickém ruchu, tak vytvořit zázemí, aby lidé, kteří mají zájem takto cestovat, měli možnost tady pobývat," řekl zastupitel Jakub Nepustil (Živé Prachatice).

Jiný člen tohoto hnutí Michal Piloušek uvedl, že karavany již na Prachaticko míří, stávají podél cest. Zmínil Křišťanovický rybník. „Lidé chtějí stát v přírodě, nechtějí koukat na zaparkované kamiony u Klimy: to považuji za špatné i jako provizorní řešení," řekl Piloušek.

Nová parkoviště a zázemí pro turisty s karavany vznikají letos v okolí lipenské přehrady. Podnikatelé tak reagují na trend z posledních měsíců, kdy se počet návštěvníků v obytných vozech výrazně zvýšil. Zázemí nabídnou uživatelům karavanů zdroj elektřiny, toalety nebo možnost dočerpání vody. V dubnu o tom informoval Turistický spolek Lipenska. O rozvoj zázemí pro karavany usiluje i Jihočeská centrála cestovního ruchu.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Prachatice, karavany, příprava, parkování, karavan, střelnice, Kolín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prachatice chystají místa, kde by parkovali turisté s karavany  |  Prachaticko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.