Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Vimperk opravuje páteřní silnici 1. máje za 70 milionů korun

Vimperk na Prachaticku opravuje pro město páteřní silnici 1. máje. Náklady na projekt činí 70 milionů korun. Jde o jednu z nejvyšších investic v novodobé historii Vimperku. Rekonstrukce zahrnuje obnovu vodovodních a kanalizačních řadů, modernizaci osvětlení a vybudování parkovacích míst.

„Pro naše město je to zatím největší investiční akce v jeho historii. Cílem bylo a je z hlavní páteřní komunikace udělat bezpečný, moderní a funkční veřejný prostor, navazující na historii s moderními prvky. Při zpracování projektu, kterému předcházela studie, byl kladen důraz na bezpečnost chodců,“ řekla starostka Vimperka Jaroslava Martanová (STAN).

Rekonstrukce více než 600 metrů dlouhého úseku silnice začala loni a je rozdělena do několika částí. Ve středu se pro uživatele otevřelo dalších 150 metrů opravené třídy. Letošní výdaje na projekt se pohybují kolem 30 milionů korun. Z toho zhruba deset procent uhradí příspěvek Krajského investičního fondu, který zřídil Jihočeský kraj. „Cílem je pomoci realizovat městům a obcím takové projekty, které přinesou Jihočechům vyšší kvalitu života. Proto byl k podpoře z fondu vybrán i tento projekt města Vimperka,“ uvedl náměstek hejtmana jihočeského kraje Tomáš Hajdušek (ODS).

V ulice 1. máje řidiči často překračovali povolenou rychlost. Podle města jsou řešením pro bezpečné zpomalení provozu retardéry s dostatečnou šířkou a délkou. Na ulici je také většina klíčových vimperských institucí. Je zde mimo jiné vstup do mateřské školy, základní školy, speciální základní školy, kterou navštěvují i invalidní děti. Dále se zde nachází rozsáhlý areál letních sportů a zimní stadion.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto vimperk.cz

Štítky ČR, správa, stavby, silnice, Vimperk, projekt, okres Prachatice, Starostové a nezávislí, Jihočeský kraj, Tomáš Hajdušek, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vimperk opravuje páteřní silnici 1. máje za 70 milionů korun  |  Prachaticko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.