Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Veterináři našli na jihu Čech více než tunu závadného masa na kebab. Výrobna nebyla schválená

Zhruba 1300 kilogramů hovězího a kuřecího masa na kebab, které mělo prošlé datum spotřeby a bylo neznámého původu, zajistili při kontrole neschválené výrobny mražených masných polotovarů na Prachaticku jihočeští veterináři. Všechny závadné potraviny znehodnotili. Majiteli provozovny hrozí pokuta až do výše 50 milionů korun.

Kontrolovaná výrobna mražených polotovarů sídlí na Prachaticku, konkrétní místo veterináři neuvedli. Podle tiskového mluvčího Petra Vorlíčka našli inspektoři v chadírenském skladu během kontroly zhruba 1300 kilogramů vakuově baleného hovězího masa a v menší míře také drůbeží masné polotovary. „Jednalo se o potraviny neznámého původu, zhruba 700 kilogramů prošlého vakuově baleného masa s datem použitelnosti 18. října nebo s chybějícími povinnými údaji. Inspektoři na místě potraviny znehodnotili obarvením a nařídili jejich neškodnou likvidaci,“ uvedl Vorlíček.

Ve skladu našli inspektoři další mražené kebaby, u kterých nebyl jasný původ. „Na dvoře byly obdobně v návěsu s aktivním mražením skladovány kebaby a maso v přepravních bednách. Oba sklady byly uzavřeny úřední veterinární uzávěrou,“ popsal Vorlíček.

Provozovna neměla povolení od krajské veterinární správy, a vše tak prováděla nelegálně. „Za zmiňovaný přestupek může být v souladu se zákonem o potravinách udělena sankce až do výše 50 milionů korun,“ uzavřel Vorlíček.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto KVS

Štítky KVS, veterináři, kontrola, maso, kebab, jídlo, Česko, okres Prachatice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Veterináři našli na jihu Čech více než tunu závadného masa na kebab. Výrobna nebyla schválená  |  Prachaticko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.