Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Prachatická nemocnice dále modernizuje porodní sál. Rodičky mohou počítat s novou porodní postelí

Větší komfort čeká na ženy, které se rozhodnou rodit v Prachaticích. Tamní nemocnice zakoupila novou porodní postel, která kromě většího pohodlí rodičky více vyhovuje profesionálním potřebám porodního týmu.

Ředitel nemocnice Michal Čarvaš zmínil, že je nová porodní postel originální svým technickým provedením. „Nabízí celou řadu zcela inovativních řešení, která zpříjemňují a zjednodušují používání postele jak rodičce samotné, tak i obsluhujícímu personálu,“ uvedl Michal Čarvaš.

Na jeho slova dále navázal primář gynekologicko-porodnického oddělení Bohuslav Wackershauser: „Excentrické umístění zvedacího sloupu a nová koncepce nastavování podnožního dílu umožňují vysokou flexibilitu v nastavení postele. Rodička si tak může zvolit optimální porodní polohu. Pro personál představuje zpracování lůžka jednoduchou obsluhu, rychlou manipulaci a snadnou čistitelnost.“

Gynekologicko-porodnické oddělení prachatické nemocnice disponuje 23 lůžky. Na oddělení šestinedělí jsou tři nadstandardní pokoje a na porodním sále jeden. Porodní sály jsou moderně vybaveny, a to například přístrojem vakuum extraktorem, který je alternativou ke klešťovému porodu.

Štítky porodnice, nemocnice, Prachatice, postel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prachatická nemocnice dále modernizuje porodní sál. Rodičky mohou počítat s novou porodní postelí  |  Prachaticko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.