Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

V Nemocnici Strakonice jsou prozatím návštěvy bez omezení

Prozatím 15 případů chřipky A bylo k 3. lednu detekováno ve strakonických centrálních laboratořích. Počty onemocnění dle odborníků v této chvíli nevykazují známky epidemie, Nemocnice Strakonice je tedy stále otevřena návštěvám.

„Po konzultaci s odborníky zatím s možným uzavřením Nemocnice Strakonice pro návštěvy vyčkáme na aktuální čísla z 6. ledna, která poskytne Národní referenční laboratoř pro chřipku a hygienická služba. Podle situace bude dále postupováno,“ informuje ředitel Nemocnice Strakonice Tomáš Fiala.

Z důvodu nárůstu chřipkových onemocnění vyhlásily na jihu Čech zákaz návštěv Nemocnice České Budějovice, Nemocnice Tábor a od 5. ledna také Nemocnice Jindřichův Hradec.

V předešlém týdnu vzrostl počet akutně respiračních onemocnění dle údajů Krajské hygienické stanice Jihočeského kraje o 7,4 procenta. Na 100 tisíc obyvatel onemocnělo 1209 osob. Nejvyšší nemocnost je v českokrumlovském a jindřichohradeckém regionu, naopak nejmenší je v okrese Strakonice.

Tisková zpráva

Štítky Nemocnice Strakonice, a.s., návštěva, nemoc, Tomáš Fiala, Nemocnice České Budějovice, Nemocnice Tábor, Nemocnice Jindřichův Hradec, Česko, Krajská hygienická stanice, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Nemocnici Strakonice jsou prozatím návštěvy bez omezení  |  Strakonicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.