Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Nejlepší webové stránky mezi jihočeskými městy má Volyně

Ocenění za nejlepší webové stránky mezi městy v Jihočeském kraji získala Volyně na Strakonicku. Rozhodla o tom porota sestavená pro soutěž Zlatý erb. Zajímavostí je, že volyňský web nabízí informace ve 104 jazycích. Nejlepší internetové stránky mezi jihočeskými obcemi má podle poroty Lodhéřov na Jindřichohradecku a nejlepší elektronickou službu nabízí Jindřichův Hradec. Výsledky včera vyhlásili zástupci jihočeského krajského úřadu v Českých Budějovicích.

Vítězové jednotlivých kategorií postupují do celostátního finále, které se uskuteční 1. a 2. dubna v Hradci Králové. V celé republice se do soutěže přihlásilo 435 měst a obcí.

Podle předsedy jihočeské komise Zlatého erbu Petra Vobejdy lze pozorovat neustálý vzestup počtu i kvality webů, které nabízí samospráva. „Je vidět dramatický nárůst technologického, technického pokroku. A samozřejmě stoupá i informační náplň webů, kdy jsme opravdu někdy až překvapeni, jak moc se dané stránky zlepšily,“ uvedl Vobejda.

Prezentace na internetu je podle krajského radního Antonína Kráka v dnešní době nutností. Proto vítá, že své webové stránky zřizují i malé obce. „Obyvatelé tam najdou různé praktické informace. A těší nás, že i malé obce jsou schopny udělat krásné a nápadité aplikace,“ řekl Krák.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky správa, internet, Jihočeský kraj, webová stránka, Volyně, České Budějovice, Jindřichův Hradec, okres Jindřichův Hradec, okres Strakonice, Lodhéřov, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nejlepší webové stránky mezi jihočeskými městy má Volyně  |  Strakonicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.