Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Muž chtěl přespat v nemocnici, zaměstnance ohrožoval nožem

Strakoničtí kriminalisté vyšetřují trestný čin nebezpečné vyhrožování a výtržnictví. Z něho je obviněný třicetiletý muž ze Strakonic. Podle policie přišel v pondělí do nemocnice a chtěl tam přespat. Personál ho ale vykázal ven. Muž neuposlechl a přesunul se do jiného patra. Tam se v místnosti pro sanitáře zamkl a ulehl. Když vyšel ven, ohrožoval zaměstnance nožem, a dokonce jim vyhrožoval zabitím.

K incidentu došlo v pondělí ve večerních hodinách ve strakonické nemocnice. Třicetiletý muž se objevil v nemocničním zařízení a chtěl tam přespat. „Muže pohybujícího se po chodbách zaregistrovala jedna ze zdravotních sestřiček, která ho z budovy vykázala. Muž však neuposlechl, odešel do jiného patra budovy, kde vnikl do neuzamčené místnosti určené pro sanitáře. Tam se uzamkl a ulehl. Když zaměstnanci zjistili, kde se muž nachází, opakovaně ho vyzývali k odemčení a opuštění místnosti,“ popsala tisková mluvčí policie Jaromíra Nováková.

Muži se ale ven nechtělo a na výzvy začal reagovat agresivním způsobem. Uvnitř místnosti se zmocnil nože, vyšel s ním na chodbu a začal jím zaměstnance ohrožovat. Choval se agresivně, ohrožoval oba přítomné zaměstnance a vyhrožoval jim zabitím. Po incidentu nakonec z nemocnice sám odešel. „Policejní hlídky v součinnosti s hlídkou městské policie muže následně zadržely. Muž skončil v policejní cele a následně ve vazební věznici,“ dodala mluvčí. 

Foto pixabay.com

Štítky ohrožování, nebezpečí, policie, Strakonice, nůž, nemocnice

Muž chtěl přespat v nemocnici, zaměstnance ohrožoval nožem  |  Strakonicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.