Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Cizinec podváděl lidi na internetu, okradl je o 760 tisíc korun

Kriminalisté ze Strakonic dopadli a obvinili čtyřiadvacetiletého cizince, který prostřednictvím internetových inzerátů okradl nejméně 92 lidí z celé České republiky. K prodeji nabízel elektroniku – mobilní telefony, herní konzole, kamery a dálniční známky. Podvodně získané peníze převáděl z bankovních účtů na virtuální měnu „Bitcoin“.

Obětí podvodníka se stal i jeden muž ze Strakonicka, který reagoval na inzerát o prodeji kamery v hodnotě 5 900 korun zveřejněný na prodejním portálu Sbazar. Podvodník si celkově přišel na 760 tisíc korun.

„Cizinec z Ruska žijící v Praze za podvodné prodeje vybíral peníze, které si nechal předem posílat na bankovní účty zřízené na různé zneužité osobní identity. Během vzájemné emailové komunikace se zákazníky se pachatel snažil na kupující působit důvěryhodně. Zasílal účtenky o zakoupení zboží se svým smyšleným jménem. Kupujícím zasílal i naskenované doklady existujících lidí, které získal z podvodného nabízení půjček na internetu, konkrétně z emailové komunikace s žadateli o půjčku,“ uvedla tisková mluvčí policie Jaromíra Nováková

K podvodům používal několik mobilních telefonů a přes sto SIM karet různých operátorů. Podvodně získané peníze převáděl z bankovních účtů na virtuální měnu „Bitcoin“.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky podvod, internet, policie, Strakonice, peníze, bankovní účet, Bitcoin, Česko, Rusko, Praha, okres Strakonice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cizinec podváděl lidi na internetu, okradl je o 760 tisíc korun  |  Strakonicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.