Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Strakonická nemocnice zřídila odběrovou místnost pro testování na koronavirus

Od dnešního dne nebudou muset lidé, kteří se testují na nákazu koronavirem, cestovat do Českých Budějovice nebo využívat mobilních služeb cestou zdravotnické záchranné služby. Strakonická nemocnice totiž zřídila odběrovou místnost, která pacienty vyšetří.

Speciální místnost je určena pro osoby, které k odběru doporučí pracovníci krajské hygienické stanice. „Obyvatelé strakonického regionu tak nebudou nuceni dojíždět do Českých Budějovic či využívat mobilních služeb odběru cestou ZZS,“ uvedl předseda představenstva Nemocnice Strakonice Tomáš Fiala. 

Ve Strakonicích bylo už v neděli vytipováno zhruba 300 osob, které přišly do kontaktu s nemocnými zdravotníky na strakonické poliklinice a s těmito osobami nyní spolupracují.

Odběr vzorku provádí specializovaný personál stěrem z nosohltanu. Zpracování vzorku probíhá v Centrální laboratoři v Budějcích. Odebrané vzorky se sem budou vozit dvakrát denně.

Podle ředitelky Krajské hygienické stanice Kvetoslavy Kotrbové by taková místa měla brzy začít fungovat i u jiných nemocnic. „Chtěla bych požádat občany, aby dbali doporučení našich pracovníků. Připravili jsme v této souvislosti ve spolupráci s Jihočeským krajem leták, který přesně popisuje jednotlivé kroky, jimiž by se měli dotčení občané řídit,“ uvedla Kotrbová.  

Odběrová místnost i příchod k ní budou dobře označeny a nachází se ve vzdálenosti zhurba 80 metrů od tohoto vchodu. Jako denní místnost personálu slouží zapůjčený obytný vůz. Umístěním odběrové místnosti v zadní části areálu, který má více než 10 hektarů, nadále chráníme hospitalizované pacienty před kontaktem s možným přenosem infekce.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZC

Štítky koronavirus, test, Strakonice, nemocnice, České Budějovice, Krajská hygienická stanice, Kvetoslava Kotrbová, Tomáš Fiala, Nemocnice Strakonice, a.s., Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strakonická nemocnice zřídila odběrovou místnost pro testování na koronavirus  |  Strakonicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.