Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Ve Strakonicích staví unikátní halu, která zastřeší venkovní bazén

Strakonická venkovní padesátka se na začátku října proměnila ve staveniště. Do dubna příštího roku by zde měla vzniknout nová nafukovací hala, která venkovní bazén přetvoří na vnitřní. Město tím chce zvýšit současnou kapacitu krytého plaveckého stadionu. O zahájení prací město tento týden informovalo na svém Facebooku.

Strakonický plavecký stadion je dlouhodobě velmi vytížený a nezvládá pokrýt potřeby klubů ani veřejnosti. Proto se vedení města rozhodlo, že nechá zastřešit venkovní padesátimetrový bazén. Cílem je zvýšit kapacitu a nabídnout tak lidem i klubům a spolkům více prostoru.

„Chceme situaci vyřešit co nejrychleji, a to především s ohledem na absenci výuky plavání žáků, ale i klubů, hendikepovaných sportovců, hasičů, policie i veřejnosti. V následujících letech by měly být rekonstruovány bazény například v Písku nebo Českých Budějovicích, díky zastřešenému venkovnímu bazénu budeme schopni nabídnout kapacity klientele využívající zmíněná sportoviště,“ uvedl v tiskové zprávě místostarosta Strakonic Rudolf Oberfalcer.

Vedení města projekt schválilo už v dubnu letošního roku a na sklonku tohoto týdne informovalo na svém facebookovém profilu o započetí stavebních prací. V současnosti se kolem venkovní padesátky připravují základy, které následně poslouží pro ukotvení speciální nafukovací haly. Ta celou bazénovou vanu kompletně zakryje a provoz venkovního sportoviště se díky tomu prodlouží na celoroční. Jedná se navíc o zcela unikátní řešení a strakonická nafukovací hala nad venkovním bazénem bude teprve druhou stavbou svého druhu v Česku. Podobnou myšlenkou se v minulosti zabývalo také vedení plaveckého stadionu v Českých Budějovicích, a to zejména kvůli špatnému technickému stavu střechy sportoviště.

Celá akce vyjde na jednadvacet milionů korun a první plavci by si uvnitř nově zakrytého bazénu měli zaplavat už v dubnu příštího roku.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Strakonice

Štítky bezén, plavecký, stadion, sportviště, Strakonice, bazén, Facebook, sportoviště, České Budějovice, Písek, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Strakonicích staví unikátní halu, která zastřeší venkovní plavecký bazén  |  Strakonicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.