Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Žena uvízla v hořícím bytě. Zachránili ji strakoničtí policisté

Velké štěstí měla sedmapadesátiletá žena ze Strakonic, která uvízla v hořícím bytě. Požáru si naštěstí všimli sousedé a vše ohlásili na tísňovou linku. Jako první dorazili na místo policisté, kterým se velmi rychle podařilo dostat ženu z bytu ven. Příčina požáru je v šetření.

Hořet začalo krátce po poledni v domě v Luční ulici ve Strakonicích. Jako první dorazila na místo hlídka strakonických policistů. „Ze dveří přízemního bytu, ve kterém žije sama sedmapadesátiletá žena, se ozývalo slabé volání o pomoc. Když policisté dveře vyrazili, z místnosti se začal valit hustý dým, přes který nebylo nic vidět. V zakouřeném bytě se policistům podařilo najít dýmem omámenou ženu, která ležela na zemi v blízkosti vchodových dveří,“ popsala policejní mluvčí Jaromíra Nováková.

Policisté ženu vynesli na chodbu a společně s hasiči jí potom pomohli před dům. Žena se podle tiskové mluvčí záchranářů Zuzany Fajtlové nadýchala kouře a utrpěla drobné popáleniny. „Po zajištění stavu žilní linkou a poskytnutí kyslíkové terapie byla ve stabilním stavu převezena k observaci na anesteziologicko-resuscitační oddělení strakonické nemocnice,“ dodala mluvčí.

Příčina požáru je v šetření.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky krimi, požár, strakonice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena uvízla v hořícím bytě. Zachránili ji strakoničtí policisté  |  Strakonicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.