Počasí dnes22 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Při práci spadl ze střechy a utrpěl vážná zranění. Do nemocnice musel vrtulníkem

V pátek odpoledne vzlétl záchranářský vrtulník Kryštof na pomoc muži, který na Strakonicku spadl při práci na střeše ze šestimetrové výšky a utrpěl vážná zranění v oblasti páteře a hlavy. Záchranáři jej na místě zafixovali v celotělové vakuové matraci a krčním límci. Poté jej letecky transportovali do českobudějovické nemocnice.

Záchranářský vrtulník Kryštof má za sebou další zásah. V pátek odpoledne letěl na pomoc muži, jenž při práci spadl ze střechy v šestimetrové výšce utrpěl vážná poranění.

Muže jsme ošetřili, zafixovali v celotělové vakuové matraci a krčním límci, zajistili žilní vstup pro podání léků a s pohmožděninami a podezřením na poranění hlavy jej letecky transportovali do českobudějovické nemocnice,“ informovala mluvčí jihočeských záchranářů Zuzana Fajtlová. Zároveň připomněla, že podobné události, při nichž dojde k pádu při práci na střeše, nejsou vůbec ojedinělé.

„K úrazům způsobeným pádem ze střechy vyjíždíme častěji, než by si lidé možná mohli myslet. Proto bychom na ně chtěli apelovat, aby při práci ve výškách na sebe byli opatrní a zbytečně neriskovali,“ upozornila mluvčí.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ZZS JčK

Štítky střecha, Nemocnice České Budějovice, okres Strakonice, úraz, vrtulník, záchranáři, pád

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při práci spadl ze střechy a utrpěl vážná zranění. Do nemocnice musel vrtulníkem  |  Strakonicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.