Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Vážná dopravní nehoda na silnici u Blatné na Strakonicku. Tah je průjezdný jedním pruhem

, aktualizováno 23. července 2023, 16:31

V neděli krátce před 15. hodinou došlo na komunikaci 1/20 na Strakonicku k vážné dopravní nehodě motocyklisty s osobním automobilem. Silnice, která je pro řidiče hlavní spojkou mezi Českými Budějovicemi a Plzní, je kvůli vyšetřování nehody s opatrností průjezdná jedním jízdním pruhem. Dopravu na místě řídí policisté.

V neděli okolo 14:40 došlo na silnici 1/20 mezi Hněvkovem a Němčicemi na Strakonicku k čelnímu střetu motocyklu a osobního automobilu. Nehoda komunikaci na chvíli zcela uzavřela, dopravu na místě řídí policisté a tah by měl být aktuálně s opatrností průjezdný jedním jízdním pruhem. U události zasahovaly všechny složky IZS a vzlétl také záchranářský vrtulník, který zraněného motocyklistu transportoval do českobudějovické nemocnice. 

„Žádáme řidiče, aby dbali pokynů policistů, kteří na místě řídí,“ informovala policejní mluvčí Šárka Schwarzová.

„Blatenská jednotka zajistila místo nehody, auto i motorku a provede úklid vozovky. Ta je nyní již průjezdná jedním jízdním pruhem,“ uvedla mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

„Tříčlenná posádka osobního vozidla utrpěla převážně lehčí zranění a po ošetření byla převezena do spádového zdravotnického zařízení. Motocyklista středního věku a cizí státní příslušnosti zůstal po nárazu v krátkodobém bezvědomí, postupně došlo ke zlepšení stavu a komunikoval. Zajistili jsme jeho stav a s podezřením na středně těžká poranění jej letecky transportovali do krajské nemocnice,“ sdělila mluvčí jihočeských záchranářů Zuzana Fajtlová.

Příčiny nehody policisté v tuto chvíli na místě prošetřují.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS JčK

Štítky doprava, nehoda, automobil, motocykl, uzavírka, střet, Policie ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vážná dopravní nehoda na silnici u Blatné na Strakonicku. Tah je průjezdný jedním pruhem  |  Strakonicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.