Počasí dnes18 °C, zítra18 °C
Úterý 10. září 2024  |  Svátek má Irma
Bez reklam

Do zimního stadionu ve Strakonicích zatéká střechou. Město ji celou opraví

Do zimního stadionu ve Strakonicích zatéká netěsnícími spoji ve střeše. Problém se naplno projevil při posledních silných deštích. V pátek 1. srpna během prvního tréninku A-týmu strakonických hokejistů na novou sezonu začala na led i okolí ledové plochy kapat voda, místy vznikaly kaluže, hráči přesto trénink dokončili. Město proto chce příští rok střechu kompletně zrekonstruovat. Nyní jen drobnými úpravami zamezí tomu, aby do stadionu teklo. Nová střecha by mohla podle hrubého odhadu stát deset až 20 milionů korun, řekl místostarosta Rudolf Oberfalcer (Strakonická Veřejnost).

Město chce vyměnit i starou chladicí technologii. „Město začalo před třemi roky s postupnými dílčími opravami, mysleli jsme, že to stačí, ale jak vidíme, nebylo to efektivní. Až se odkryje horní část, také budeme zjišťovat, zda kvůli zatékání není porušená dřevěná nosná konstrukce,“ uvedl Oberfalcer. Střešní krytinu tvoří pozinkované plechové pásy, které ve spojích netěsní. Dílčí opravy stály během tří let do dvou milionů korun.

Zimní stadion provozuje Správa tělovýchovných a rekreačních zařízení (STARZ), příspěvková organizace města, která spravuje kromě zimního stadionu i plavecký stadion, fotbalová hřiště, sportovní haly, atletickou dráhu a sportovní areál Na Muškách.

„Od 17. do 21. července jsme připravovali led, letní sezonu zahájili 22. července. Bruslit sem chodí kromě hokejistů třeba krasobruslařky,“ řekl ředitel STARZ Petr Prskavec.

Město nechá také vyměnit chladicí technologii zimního stadionu. Ta současná je stará asi 40 let a pro její fungování jsou klíčové dva kompresory, jeden v chodu a druhý náhradní. "Jelikož se jeden rozbil, máme v zápůjčce moderní, pronájem nás stojí ročně 185.000 korun," řekl Prskavec.

„Výměnu střechy a chladícího zařízení časově spojíme. Na přelomu srpna a září chceme zadat projekty na obě akce, abychom měli zhruba na jaře vše připraveno včetně stavebního povolení a mohli příští rok při pravidelné odstávce vše vyměnit,“ řekl Oberfalcer. Výměna chladicí technologie by mohla stát 40 milionů Kč.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto STARZ Strakonice

Štítky ČR, správa, stavby, sporty, Strakonice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do zimního stadionu ve Strakonicích zatéká střechou. Město ji celou opraví  |  Strakonicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.