Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Strakoničtí hasiči zažili pernou neděli, nejvíce práce na ně čekalo v Nišovicích

Nejvíce práce během nedělního odpoledne měli hasiči na Strakonicku, kde museli bojovat hned s několika požáry. Ten nejrozsáhlejší byl u Nišovic, kde bok po boku bojovali s ohněm profesionální i dobrovolní hasiči téměř tři hodiny.

Ale pěkně popořadě. Nejprve museli vyrazit hasiči ze Strakonic k požáru strniště u Volyně, kde společně s místní dobrovolnou jednotkou zlikvidovali asi za hodinu pár menších ohnisek.

O tři hodiny později na ně čekala náročnější práce. Strakoničtí profesionálové vyrazili s dobrovolníky obcí Nišovice, Čestice a Volyně právě k Nišovicím, kde zuřil požár pole. „Zasáhnul celkem jeden hektar ječmene, tři pšenice, trávu na louce a starou boudu. Velitel zásahu si vyžádal další posilové jednotky, a to dobrovolné jednotky obcí Litochovice a Čepřovice. Přibližně po hodině hašení se podařilo zasahujícím jednotkám dostat požár pod kontrolu, zcela uhašen byl v 19:55,“ uvedl mluvčí jihočeských hasičů Martin Novotný. Škoda se vyšplhala na 110 tisíc korun.

Takřka ve stejnou dobu museli vyrazit další strakoničtí hasiči ve spolupráci s dobrovolnými hasiči obcí Litochovice a Volyně k požáru, který vznikl souběžně s tím v Nišovicích. Požár strniště na ploše přibližně dvaceti arů byl však uhašen podstatně dříve, respektive za hodinu. Stejně jako v prvním případě u Volyně zde nedošlo k žádné škodě.

Foto: Petra Pavlová

Štítky požár, Volyně, Nišovice, okres Strakonice, Litochovice, Martin Novotný, Strakonice, Čestice, Čepřovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strakoničtí hasiči zažili pernou neděli, nejvíce práce na ně čekalo v Nišovicích  |  Strakonicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.