Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Nemocnice ve Strakonicích ušetří na energiích - zateplila vstupní objekt

V projektu snížení energetické náročnosti svých objektů pokračuje nemocnice ve Strakonicích. Aktuálně dokončila kompletní zateplení a rekonstrukci pláště vstupní budovy, čímž završila třetí etapu projektu.

„Celkové náklady této plánované investiční akce dosáhly 4,9 milionu korun, z nichž 1,1 milionu pokryla dotace ze Státního fondu životního prostředí a 600 tisíc korun příspěvek Jihočeského kraje. Zbývající část nákladů hradila nemocnice z vlastních zdrojů,“ uvedl Tomáš Fiala, předseda představenstva a ředitel Nemocnice Strakonice.

Ve vstupní budově, která slouží i jako vjezdový objekt, se nachází vrátnice, telefonní ústředna, lékařská knihovna, počítačová učebna a vzdělávací centrum.

Zmíněný projekt ale třetí fází nekončí. Pokračovat se bude i v následujících letech. „Ještě je před námi poslední fáze zateplení, která se bude týkat dalších objektů v areálu nemocnice. Její realizaci plánujeme ve výhledu přibližně dvou let. Termín bude záviset na možnostech využití patřičných dotačních titulů,“ zmínil ředitel nemocnice.

Štítky Nemocnice Strakonice, a.s., projekt, nemocnice, Tomáš Fiala, Státní fond životního prostředí, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnice ve Strakonicích ušetří na energiích - zateplila vstupní objekt  |  Strakonicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.