Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Muž na Táborsku objevil téměř 260 nábojů v kovové bedně

Téměř 260 nábojů schovaných v kovové bedně našel minulý týden muž s detektorem kovu u Bechyně na Táborsku. Další případ nálezu vojenské munice řeší táborští policisté. Případ je výjimečný množstvím nalezené munice.

Plechová bedna obsahovala celkem 58 pistolových a 201 puškových nábojů, zakopána byla v hustém lese. „Munice byla již silně zkorodovaná. Mohla by být při neodborné manipulaci stále nebezpečná,“ uvedl mluvčí policistů Miroslav Doubek. Na místo proto okamžitě přijela policejní hlídka z místního obvodního oddělení. Podle Doubka nález zajistila, zadokumentovala a následně předala k odborné likvidaci. Podle prvních informací není jisté, z jaké doby munice pochází. Pravděpodobně půjde o náboje z druhé světové války.

ČTĚTE TAKÉ: Na Písecku objevil muž dvě desítky minometných nábojů

Počátkem března našel jiný muž, rovněž amatérský hledač s detektorem kovů, nedaleko Písku více než dvacet minometných nábojů vyrobených v bývalém Sovětském svazu. „Na uvedené případy opětovně upozorňujeme. Při jakémkoliv nálezu, který jen připomíná vojenskou munici, je nutné vše okamžitě nahlásit policii a s nálezem nemanipulovat,“ uvedl Doubek.

Foto Policie České republiky | Zdroj ČTK

Štítky okres Tábor, Bechyně, druhá světová válka, Sovětský svaz, okres Písek, Písek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž na Táborsku objevil téměř 260 nábojů v kovové bedně  |  Táborsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.