Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

Táborsko potřetí remizovalo, v utkání s Varnsdorfem gól nepadl

FC MAS Táborsko na jaře ve druhé fotbalové lize potřetí remizoval. Tentokráte se rozešel smírně v bezbrankovém domácím duelu s Varnsdorfem.

Zápas remízou skončit nemusel. V 53. minutě rozhodčí hostům odpustil penaltu. Domácí se hnali v brejku tři na dva, Džafič se po souboji ve vápně dostal na zem, byl podražen, ale píšťalka mlčela. Stejné hvizdové ticho zavládlo na konci střetnutí, kdy Pilík centrem nastřelil v pokutovém území soupeřovu ruku. Tady by penalta ale byla hodně přísná.

 Domácí, kterým scházeli Sladký (karty) a Javorek s Preslem (zranění, druhý jmenovaný v sestavě byl, ale do hry nezasáhl), mají v poslední době potíže s proměňováním šancí. Defenziva funguje bezvadně, tým slušně kombinuje, je aktivní, ale efektivita vázne. Své příležitosti s Varnsdorfem nedali Pilík, Ciku (ten mohl duel rozhodnout po centru Bělouška šest minut před koncem, ale přestřelil bránu).  Pro hosty byl nejnadějnější atak Schuberta, který běžel v 76. minutě sám na brankáře Tomu, ale stoper Cíferský coby spasitel mu míč skluzem odebral.

Hosté se Šluknovského výběžku jsou sice v tabulce v dolních patrech, ale svým herním projevem tam určitě nepatří.  Táborsko v zápase hodně toužilo po vítězství, hráči nechali na hřišti maximum sil, ale nebylo jim dáno dosáhnout branky. Příště se o to pokusí ve venkovním utkání v Praze s Vyšehradem.

Petr Frňka (FC MAS Táborsko): „Zápas se mi hodnotí těžce, protože jsme ho chtěli vyhrát, což bylo, myslím, vidět. Šance, které jsme měli, jsme neproměnili. Čekal jsem, že to bude těžké utkání.  Tým Varnsdorfu nepatří do spodku tabulky, má svou kvalitu. Současně je pro nás mrzuté, že máme za tři zápasy jen tři body, kdy Toma měl jen jeden těžký zákrok v Olomouci proti Moulisovi. Jinak si na nás soupeři šance nevytvářejí. Jenže my s našimi šancemi nenakládáme úplně dobře. První půle byla bojovná, odehrávala se mezi šestnáctkami, hra postrádala větší klid z obou stran. Ve druhém poločasu jsme začali soupeře přehrávat, ale samozřejmě Varnsdorf byl nebezpečný z každého brejku. Moc mě mrzí, že jsme své příležitosti nezužitkovali a nevyhráli.“

Roman Veselý (FK Varnsdorf): „Pro nás to bylo těžké utkání. Až na konci sezony se ukáže, jestli tento bod má pro nás cenu. Z Táborska se body lehce nevozí, za ten jeden jsem rádi. Dneska nebyl zápas z naší strany tak povedený, nedostávali jsme se do hry. Nedostali jsme do hry naše rychlé hráče. Naše hra měla do ideálu hodně daleko. Může nás zdobit, že jsme ve dvou utkáních venku nedostali branku, to je v pořádku, ale směrem dopředu jsme toho dne moc nepředvedli.“ 

FC MAS Táborsko - FK Varnsdorf 0:0

FC MAS Táborsko: Toma – Juroška (59. Valenta), Cíferský, Mráz, Hanzlík – Kučera – P. Pilík, Nešický, Džafić (77. Běloušek), Ciku – Froněk.

FK Varnsdorf: Porcal – Yakovlev, Filip, Neuberg, Zbrožek, Tvaroha – Martan, Durdević (82. Rudnytskyy), Mehanović (72. Jurča), Daníček (61. Houser) – Schubert.

Rozhodčí: Machálek – Dobrovolný, Koval. Diváci: 465.

Autoři | Foto Jan Škrle

Štítky FK Varnsdorf, okres Tábor, FC MAS Táborsko, SK Sigma Olomouc, Petr Frňka, Roman Veselý, Javorek, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Táborsko potřetí remizovalo, v utkání s Varnsdorfem gól nepadl  |  Táborsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.