Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Ředitel Kovosvitu chce získat nové trhy v Evropě

Generální ředitel zadlužené strojírenské firmy Kovosvit MAS ze Sezimova Ústí Filip Winkelhofer chce ve firmě udržet klíčové zaměstnance, posílit pozici na domácím trhu a expandovat na trhy mimo Ruskou federaci. Winkelhofer z ředitelské funkce odstoupil zhruba v polovině srpna po návratu z celozávodní dovolené, tehdy firma neměla na výplaty. Do čela firmy ho v pondělí vrátil nový majitel Kovosvitu zbrojař Jaroslav Strnad.

 „Ruský trh opustit nehodláme, je velmi významný, ale je třeba zajistit, aby obchodování s ruskými zákazníky mělo solidní základy a bylo pro Kovosvit MAS ekonomicky výhodné," uvedl Winkelhofer na dotaz ČTK na  směřování firmy. Kovosvit chce také posílit pozici na trzích ve střední Evropě, konkrétně v Polsku, kde má dceřinou společnost s aktivním a rostoucím obchodním týmem i servisním zázemím pro tamní zákazníky. "Potenciál je i na trzích západní Evropy, a to včetně sousedního Německa, a na Balkánu," uvedl Winkelhofer.

„I když v současnosti nejsme součástí skupiny Czechoslovak Group, díky tomu, že máme společného majitele, můžou vzniknout synergické projekty s jejími členy a také nám může pomáhat proniknout na nové trhy," uvedl Winkelhofer. Dodal, že ve firmě udělá personální audit, zřejmě propustí několik zaměstnanců z  administrativy a posílí obchodní tým. „Jeho důležitost bude stoupat. V tuto chvíli je podstatné udržet současné  klíčové zaměstnance. Někteří z nich jsou z rodin, které pracují v Kovosvitu několik generací a mají k němu  srdeční vztah," uvedl Winkelhofer.

„Já a kolegyně finanční ředitelka jsme se v srpnu rozhodli odejít v důsledku zásadního nesouhlasu se strategií bývalého vlastníka a z toho vyplývající nemožnosti plnit jeho pokyny," uvedl Winkelhofer. Vztahy s ruským  partnerem řešil podle Winkelhofera manažersky bývalý vlastník František Komárek osobně a na svou  zodpovědnost. Výkonný management Kovosvit MAS v ČR o nich informován nebyl. Nemohl a nechtěl tedy za ně nést ani symbolickou odpovědnost," dodal.

Strnadova společnost Industry Innovation oznámila koupi firmy Kovosvit 16. září. Spekulovalo se ale o tom, že  Kovosvit MAS převezme finanční skupina Nordic Investors, která již zadlužené firmě půjčila na výplaty. Kovosvit má tradici ve výrobě obráběcích strojů, v roce 1939 firmu založil Tomáš Baťa. Firma je dnes lídrem ve výrobě multifunkčních obráběcích strojů v Česku a jedním ze šesti světových producentů hi-tech technologií. V roce 2015 klesly tržby společnosti zhruba o 15 procent na 2,025 miliardy korun; zhruba 66 procent z celkového objemu zakázek Kovosvitu MAS směřuje do zahraničí.
    

Autoři

Štítky Evropa, Jaroslav Strnad, Rusko, Sezimovo Ústí, Česko, Polsko, Německo, střední Evropa, Czechoslovak Group, Tomáš Baťa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ředitel Kovosvitu chce získat nové trhy v Evropě  |  Táborsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.