Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V Táboře se srazilo pět pandurů, 10 lidí je lehce zraněno

V Táboře Čekanicích dnes ráno havarovalo pět obrněných vozidel Pandur a civilní automobil. Zraněno bylo podle záchranářů osm vojáků, žena a dítě. ČTK to řekla mluvčí jihočeské záchranné služby Petra Kafková. Nikdo neutrpěl vážné zranění. Jednalo se o pohmožděniny a odřeniny, uvedla Kafková.

Nehoda se podle mluvčího generálního štábu Jan Šulce stala před 08:30 v ulici K Vodárně, když se pět pandurů 42. mechanizovaného praporu vracelo zpět do posádky ze cvičení ve Vojenském újezdu Boletice. Podle prvotních informací se zdá, že žena, která jela v osobním voze, ze zatím neznámých příčin náhle zabrzdila a za ní jedoucí kolona pandurů do automobilu narazila.

„Zranění byli převezeni do táborské nemocnice. Po ošetření byli propuštěni," uvedla Kafková. Dodala, že na místě zasahovaly tři posádky záchranné služby.

Nehodu nyní šetří policie ve spolupráci s Vojenskou policií. Armáda k prošetření události také ustanovila komisi náčelníka generálního štábu.

Česká armáda má k dispozici 107 bojových vozidel Pandur. Uzpůsobeny jsou třeba jako bojové vozidlo pěchoty nebo jsou ve zdravotnické verzi. Všechny z nich jsou obojživelné.

Pandury měly v minulosti několik drobných nehod. Například v roce 2010 jednomu z nich při výcviku upadlo přední kolo. Podle tehdejšího vyjádření ministerstva obrany nebyla příčinou technická závada. V červnu 2014 se při výcviku v Hradišti na Karlovarsku jeden obrněnců převrátil, nikdo z vojáků nebyl vážně zraněn.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Tábor, Jan Šulc, Armáda České republiky, Vojenský újezd Boletice, Ministerstvo obrany České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Řehoř Husinecký

Pane Kabourek, kdyby jen porušení zákona o silničním provozu , ale i armádní předpisy o jízdě v kolonách.

Sobota, 5. listopadu 2016, 11:14Odpovědět

V Táboře se srazilo pět pandurů, 10 lidí je lehce zraněno  |  Táborsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.