Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Dvaadvacetiletý muž v hádce ubodal známého, jeho tělo ukryl na zahradě a zaházel odpadky

Kriminalisté řeší od začátku týdne vraždu, která se stala na Táborsku. Vrahem by podle nich měl být dvaadvacetiletý muž, který v hádce ubodal šestačtyřicetiletého muže. Na místě byli další dva muži ve věku sedmatřicet a osmatřicet let. Policisté tělo muže našli na zahradě pod hromadou odpadků.

K vraždě mělo dojít během uplynulého víkendu. Kriminalisté ze začátku pracovali s informacemi od nevěrohodného zdroje. Měli jen málo informací a přezdívku možné oběti. Pátrání je přivedlo do jedné z chatových osad u Tábora, kde skutečně v úterý dopoledne nalezli tělo muže zakryté větvemi a odpadem.

Kriminalisté na místě zajistili několik desítek stop. „Zjistili také, že se v tomto místě pohybovali během víkendu tři muži. Rozjeli pátrání po těchto třech podezřelých, a zároveň pátrání ke zjištění totožnosti nalezené oběti, muže, jehož tělo neslo známky násilné smrti.  U těla zavražděného nebyly nalezeny žádné osobní věci, ani doklady či šperky,“ uvedl tiskový mluvčí policie Jiří Matzner.

Do pátrání a vyšetřování se zapojili táborští kriminalisté, kynologové, uniformovaní policisté i posádka vrtulníku policie. Vše řídili a koordinovali krajští vyšetřovatelé a kriminalisté. Během úterního dne tak byli zadrženi tři muži z Tábora.

K násilnému úmrtí muže mělo dojít po předchozí hádce. Nejmladší ze zadržených zavraždil šestačtyřicetiletého muže zasazením mnoha bodnořezných ran. „Způsobil mu tak zranění neslučitelná se životem. Napadený muž na místě zemřel. Tělo své oběti pak na pozemku ukryl a zamaskoval různými předměty. Jeho dva starší společníci, kteří o vraždě věděli, nic neoznámili, přestože věděli o ukrytém těle a po vzájemné dohodě vykradli dům i garáž zavražděného,“ dodal Matzner.

Z místa ukradli nářadí a další movité věci. Ty pak měli v úmyslu prodat. Vyšetřovatel nejmladšího muže obvinil ze závažného zločinu vraždy, a také z krádeže i porušování domovní svobody. Jeho starší společníky z neoznámení trestného činu, krádeže i porušování domovní svobody.

Na všechny tři obviněné podal vyšetřovatel podnět k návrhu na jejich vzetí do vazby. V případě odsouzení hrozí podezřelému z vraždy trest odnětí svobody ve výši patnácti až dvaceti let či výjimečný trest, protože čin spáchal zvlášť surovým nebo trýznivým způsobem. O výši trestu rozhodne až soud.

Foto pcr.cz

Štítky vražda, Táborsko, soud, vazba, odpad, okres Tábor, Tábor, zahrada

Dvaadvacetiletý muž v hádce ubodal známého, jeho tělo ukryl na zahradě a zaházel odpadky  |  Táborsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.