Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na Táborsku vznikne první trasa s evropským certifikátem

Na Táborsku vznikne první stezka s označením kvality Leading Quality Trails Best of Europe. V Evropě zatím existuje 16 tras s tímto certifikátem. Stezka povede turistickou oblastí Toulava a bude měřit 55 kilometrů. Na seznam Leading Quality Trails Best of Europe by měla být zařazena v prosinci. Informaci sdělil Jan Sochor z turistické oblasti Toulava.

Aby získala potřebný certifikát, musí stezka z velká části vést mimo asfaltové komunikace. Certifikace garantuje i krásnou přírodu, dobře značené stezky a snadný přístup.

Stezka propojí místa kolem Lužnice z Plané nad Lužnicí do Týna nad Vltavou. Na projektu s Toulavou spolupracuje Klub českých turistů. Po jím značené trasa stezka z velké části povede.

Připravovaná trasa turisty zavede mimo jiné například do Tábora, Bechyně, ke zříceninám Příběnice a Dobronice, Stádleckému řetězovému mostu, nebo zámku Koloděje nad Lužnicí. „Stezka se vine kolem skalních stěn i tunelem ve skále, po starých cestách, které Klub českých turistů s podporou hraběte Harracha stavěl už v roce 1899, kolem mlýnů a peřejí,“ uvedl Sochor.

Lidé na trase narazí na 18 informačních cedulích o zajímavostech kolem řeky. „Jejich součástí je i vědomostní kvíz, aby spolu turisté mohli během cesty soutěžit,“ řekl Sochor.

Certifikaci Leading Quality Trails Best of Europe uděluje Evropská asociace turistických klubů (European Ramblers´ Association), která sdružuje desítky turistických organizací z 29 zemí Evropy.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky správa, turistika, Táborsko, okres Tábor, Toulava, Jan Sochor, Evropa, Klub českých turistů, Evropská asociace turistických klubů, Lužnice, Planá nad Lužnicí, Týn nad Vltavou, Tábor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Táborsku vznikne první trasa s evropským certifikátem  |  Táborsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.