Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Nemocnice Tábor a Jindřichův Hradec otevírají odběrová místa k vyšetření na koronavirovou infekci

Nemocnice v Jindřichově Hradci a v Táboře zřizují od dnešního dne odběrová místa k vyšetření na koronavirovou infekci. Včera zahájila činnost odběrová místnost v Nemocnici Strakonice.

Odběrové místo Tábor

Odběrové místo v Táboře bude otevřeno každý všední den od osmé hodiny ráno do čtvrté hodiny odpoledne. Lidé ho najdou před vstupem pro pěší do nemocnice. Příjezd autem je ve stejném směru jako příjezd k hlavnímu vjezdu do nemocnice. Před závorami odbočí řidič doprava k přístřešku.

Pacienti budou vyšetřeni na doporučení epidemiologa, kterého bude sám pacient nebo příslušný praktický lékař kontaktovat na telefonním čísle 1212 nebo 112 nebo 736 514 386.

Odběr odborně a přesně provádí specializovaný personál stěrem z nosohltanu. Odebrané vzorky poté budou odeslány k laboratornímu zpracování do specializovaných laboratoří. O výsledcích bude pacient informován.

Odběrové místo je připraveno i na situace, kdy pacient přijede autem, a aniž by musel vystoupit, bude mu proveden odběr přímo přes stažené okénko. Dopravní situaci bude pomáhat řešit Městská policie Tábor.

Odběrové místo Jindřichův Hradec

Mobilní odběrové centrum (stan) je umístěno ve spodní části areálu nemocnice. Je nutno dodržovat přesně vymezené trasy dle značení nemocnice (vjezd C z ulice U Nemocnice).

Odběry budou zpočátku probíhat od pondělí do pátku od osmé do dvanácté hodiny. Nejsou určeny pro samoplátce.

Pacienti s anamnézou pobytu v rizikové oblasti a klinickými známkami onemocnění dýchacích cest kontaktují jako doposud telefonicky svého praktického lékaře a ten poté konzultuje pracovníky KHS. Pacientovi bude po schválení sděleno mobilní telefonní číslo: 728 230 031, na kterém zkontaktuje pracovníka odběrového centra a domluví si datum a čas odběru.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky koronavir, nemocnice, odběrová místa, Tábor, Jindřichův Hradec, Nemocnice Tábor, Nemocnice Jindřichův Hradec, Nemocnice Strakonice, a.s., pacient, infekce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnice Tábor a Jindřichův Hradec otevírají odběrová místa k vyšetření na koronavirovou infekci  |  Táborsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.