Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

I přes koronavirus Tábor zahájí opravu silnice za 35 milinů korun

Bez ohledu na koronavirovou nákazu Tábor v pondělí zahájí další část rekonstrukce Budějovické ulice za 35 milionů korun. Radnice po domluvě s firmami upravila harmonogram tak, aby odpovídal nařízením spojeným s pandemií. Rekonstrukce silnice, která do města přivádí dopravu od jihu, se týká výměny povrchu i inženýrských sítí.

„Ještě před pár dny to vypadalo, že zahájení v termínu nestihneme. Velký problém byl třeba v ubytování zaměstnanců firem, které se na projektu podílejí. Naštěstí se toto opatření zmírnilo a společnosti ubytování sehnaly,“ uvedl táborský starosta Štěpán Pavlík.

Práce potrvají do října. Navazují na předchozí etapy, kdy se opravovaly jiné části Budějovické ulice. Předchozí práce stály téměř 70 milionů korun.

Při stavbě budou stejně jako v předchozích etapách dílčí odstávky dodávek pitné vody. „Jedná se o odstávky krátkodobé a plánované. Realizace rekonstrukce neohrozí zdraví obyvatel,“ uvedl starosta. Dodal, že kvůli opravě bude silnice z části uzavřena a řidiči budou muset využít objízdné trasy. „Ale vzhledem k současné situaci je doprava ve městě minimální, takže by se to zatím nijak výrazně nemělo projevit,“ řekl starosta.

Autoři | Foto Jan Homolka

Štítky ČR, správa, stavby, silnice, Tábor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

I přes koronavirus Tábor zahájí opravu silnice za 35 milinů korun  |  Táborsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.