Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Nová výstava v Bechyni představí závod Hrdějovice

V Mezinárodním muzeu keramiky v Bechyni je nově otevřena výstava hrdějovické keramiky 60. let 20 století | věnováno A. Škodovi a K. Příhodovi. Výstava představí málo známou, přesto ve své době velmi oceňovanou a uznávanou produkci výrobního družstva Jihotvar závod Hrdějovice. Projekt se soustřeďuje na předního návrháře pro toto družstvo, talentovaného a osobitého výtvarníka-keramika Antonína Škodu.

Výstava mapuje málo známou, přesto ve své době velmi oceňovanou a uznávanou produkci výrobního družstva Jihotvar závod Hrdějovice od vysloveně "bruselského" stylu pastelových barev po režnou keramiku, odkazující na tradiční postupy výroby a zdobení. 

místo konání: Mezinárodní muzeum keramiky, Zámek čp. 135, 391 65 Bechyně
konání výstav: 15. 6. – 30. 9. 2020 / denně 10:00 – 18:00 hod.

Projekt se soustřeďuje na předního návrháře pro toto družstvo, talentovaného a osobitého výtvarníka-keramika Antonína Škodu, a zároveň upomíná 20. výročí umělcova úmrtí.

Druhou neméně významnou osobnost tvoří schopný organizátor výroby a autor řady výrobků Karel Příhoda. Výstava též připomene některé další významné keramiky té doby, kteří tvořili v Hrdějovicích.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva

Štítky Alšova jihočeská galerie, umění, výstavy, keramika, výstava, Hrdějovice, Bechyně, družstvo, Antonín Škoda, muzeum, projekt

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nová výstava v Bechyni představí závod Hrdějovice  |  Táborsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.