Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Pilotovi nevyšlo přistání s kluzákem, naboural s ním do plotu

Táborští policisté včera vyjížděli k nouzovému přistání kluzáku. Pilotovi nevyšel pokus o přistání, proto se rozhodl, že přistane na louce. Toto nouzové řešení ale skončilo nárazem do plotu. Pilot se při nehodě lehce zranil. Celková škoda byla odhadnuta na 200 tisíc korun.

K nehodě došlo včera v půl šesté v obci Krotějov na Táborsku. Policisté, kteří na místo dorazili zjistili, že pilotovi nevyšel dokluz na letiště v Soběslavi. Na vině byly údajně špatné povětrnostní podmínky. 

„Sedmačtyřicetiletý pilot se proto rozhodl, že se pokusí přistát s kluzákem na travnaté louce. Po dosednutí mu však nestačila délka travnatého porostu k brzdění a následně havaroval do plotu u jednoho z domů,“ uvedla tisková mluvčí policie Lenka Pokorná

Muž naštěstí vyvázl jen s drobným zraněním. Na místě ho ošetřil lékař, který nehodu náhodou zaregistroval a místem právě procházel. Celková škoda na kluzáku i na oplocení byla odhadnuta na více než 200 tisíc korun. 

Ohodnoť článek

Foto pcr.cz

Štítky kluzák, policie, nehoda, Táborsko, havárie, okres Tábor, Soběslav, Krotějov, přistání

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pilotovi nevyšlo přistání s kluzákem, naboural s ním do plotu  |  Táborsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.