Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Nádražní budovu ve Veselí nad Lužnicí čeká rekonstrukce za desítky milionů korun

Rekonstrukci nádražní budovy ve Veselí nad Lužnicí nic nebrání. Správa železnic vybrala dodavatele stavebních prací. Přestavba celého objektu zahrnuje změnu interiéru, přesunutí kotelny do suterénu a vybudování toalet přístupných z haly a nových komerčních prostor. Vítězná firma Avers zrealizuje modernizaci zastaralých prostor za částku necelých 43 milionu korun.

Přestavba by podle harmonogramu měla začít v červnu, dokončení prací je plánováno na květen příštího roku.

Ve všech podlažích je naplánována změna uspořádání interiéru. V prvním podlaží se vybudují nové toalety, které budou přístupné i z haly. Při rekonstrukci vzniknou také nové komerční prostory a dojde ke zrušení a přesunutí kotelny do suterénu. V druhém podlaží zrekonstruují kancelářské prostory pro potřeby zaměstnanců Správy železnic, třetí podlaží bude stavebně připraveno pro budoucí komerční využití. V celé budově se počítá s obnovou rozvodů kanalizace, vody, topení, vzduchotechniky, klimatizace a elektroinstalace.

Kompletní výměny se dočká střecha a krov. V rámci rekonstrukce proběhne také oprava fasády z režného zdiva spolu s obnovením původní podoby poškozených štukatérských prvků. Dojde rovněž k výměně dveří a oken, pro zachování původního historického rázu výpravní budovy budou osazena dřevěná špaletová okna.

Součástí nádraží je i druhá polovina objektu, kde se nachází například restaurace. Tato část zůstala i po převodu nádražních budov v roce 2016 v majetku Českých drah. I ty podle portálu Zdopravy.cz plánují dílčí opravy, provoz restaurace má být zachován.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky Veselí nad Lužnicí, SŽDC, České dráhy, vlak, nádraží, rekonstrukce, Správa železniční dopravní cesty, Avers

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nádražní budovu ve Veselí nad Lužnicí čeká rekonstrukce za desítky milionů korun  |  Táborsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.