Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Táboře se včera srazilo auto s nákladním vlakem. Řidič vjel na přejezd na červenou

Řidič osobního auta včera vjel na železniční přejezd v Táboře i přes světelnou a zvukovou výstrahu a střetnul se s nákladním vlakem. Nikdo se nezranil. Za poslední dva týdny se jedná o druhý střet auta s vlakem na Táborsku.

Osobní automobil se střetl s nákladním vlakem včera odpoledne na železničním přejezdu v ulici Průhon v Táboře. Dopravní nehoda se obešla bez zranění. Podle prvotního šetření je za zavinění nehody podezřelý řidič auta. Ten vjel na železniční přejezd v době, kdy svítila červená světla a zvonila výstraha přejezdového zabezpečení.

Přestože strojvedoucí nákladního vlaku použil nouzovou brzdu, nebylo možné střetu zabránit. Souhrnná hmotná škoda na vlaku, automobilu a zabezpečovacím zařízení přejezdu byla odhadnuta na 670 tisíc korun. Provoz na trati železničáři obnovili po dvou hodinách od nehody.

V uplynulých čtrnácti dnech se jedná o druhou dopravní nehodu vlaku a osobního auta na Táborsku. „Nabádáme řidiče vozidel, aby při přejíždění železničních přejezdů, a to nejen v této lokalitě, věnovali jízdě důslednou pozornost a striktně dodržovali pravidla bezpečnosti silničního provozu. Ne vždy se tyto nehody obejdou bez újmy na zdraví či životech osob,“ apeloval mluvčí táborských policistů Miroslav Doubek.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto České dráhy

Štítky dopravní nehoda, vlak, Tábor, železniční přejezd, automobil, okres Tábor, havárie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Táboře se včera srazilo auto s nákladním vlakem. Řidič vjel na přejezd na červenou  |  Táborsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.