Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Tábor plánuje nová parkovací místa u Náchodského sídliště

Tábor plánuje vybudování až 160 parkovacích míst u Náchodského sídliště. Vzniknou většinou podél silnice Náchodské na úkor nevyužitého prostoru. Část parkovacích míst by pak mohlo být v areálu bývalých Žižkových kasáren, o čemž město bude ještě jednat s ministerstvem obrany.

„Reagujeme tím na situaci na Náchodském sídlišti. Řada lidí tam parkuje ve vnitřním oblouku Náchodské ulice. Nová místa mají zajistit lepší průjezdnost silnice a také zavést systém v parkování," uvedl táborský starosta Štěpán Pavlík (Tábor 2020).

Na pozemcích města, které jsou podél Náchodské ulice, by tak mělo vzniknout 110 standardních a devět invalidních míst. „Tato část projektu by asi neměla představovat nějakou komplikace a mohla by být hotova i relativně rychle," uvedl starosta. Zbylých přibližně pět desítek míst město plánuje na nevyužívaných prostorech bývalých kasáren. O nich však ještě musí jednat s ministerstvem obrany.

Nová parkovací místa budou v sousedství plánované čtvrti Dvorce, kde má bydlet až 2000 lidí. „Ale tento projekt počítá s vlastními prostory pro parkování. Tím pádem by lidé z Dvorců neměli využívat pro stání místa na Náchodské ulici," řekl starosta.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, automobilová, parkování, Tábor, sídliště, Dvorec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tábor plánuje nová parkovací místa u Náchodského sídliště  |  Táborsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.