Počasí dnes18 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Tábor chce zadržovat vodu v krajině, obnoví rybník

Město Tábor už několik let pracuje na zadržování vody v krajině. Před kolaudací je obnova rybníka Netrefílek a další projekt Správa lesů města Tábora chystá. Investice vychází na miliony korun.

Správa lesů města Tábora od roku 2019 vytipovala několik oblastí v městských lesích, kde by bylo možné zadržovat vodu. Před již zmíněnou kolaudací je rybník na katastru Sezimova Ústí.

„Dalším projektem na řadě je obnova vodních nádrží v lokalitě Kamenný, která se nachází ve směru od Soukeníku na Radimovice u Želče. Najdeme ji před rybníkem Mučírna v městských lesích,“ popsal v tiskové zprávě místostarosta Martin Mareda (Piráti).

V těchto místech v minulosti rybník byl, ale nyní tam je pouze zarostlá plocha s protrženou hrází. „Poslední desetiletí lokalita rybník nepřipomínala,“ uvedl místostarosta.

Radní proto rozhodli, že vybraná firma rybník opraví za 3,2 milionu korun bez daně. Do soutěže se přihlásilo osm společností. 

„Vybraná nabídka byla nejlevnější, nabídka nebyla vyhodnocena jako nepřiměřeně nízká. Podle sdělení jednatele správy lesů dojde na realizaci zakázky ještě letos na podzim,“ dodal Mareda. Firma mimo jiné provede terénní úpravy a obnoví hráz. 

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky Tábor, voda, krajina, příroda, rybník, les, Česká pirátská strana, Sezimovo Ústí, Radimovice u Želče

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tábor chce zadržovat vodu v krajině, obnoví rybník  |  Táborsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.