Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Největší letošní investice v Táboře se blíží. Město opraví lávku na hrázi Jordánu

Již ve středu 12. dubna začne v Táboře dlouhodobá uzavírka frekventované hráze Jordánu. Důvodem jsou mimo jiné práce na nové lávce. Ty uzavřou úsek pro chodce i automobily. Akce potrvá 31 týdnů.

Na plánovanou uzavírku tento týden upozornil mluvčí města Luboš Dvořák při tiskové konferenci. Práce začnou 12. dubna v 8 hodin ráno. 

„Je před námi zásadní stavební akce, která ovlivní centrální průjezd městem pro automobily na osm měsíců. Chápeme, že to nebude komfortní, ale snažíme se co nejsvižněji opravit jednu z nejoblíbenějších a nejfrekventovanějších pěších tras ve městě. Děkujeme všem za pochopení a trpělivost," uvedl v tiskové zprávě starosta Tábora Štěpán Pavlík (Tábor 2020). Akce potrvá osm měsíců, protože jde o technicky náročnou opravu. 

Jde o společnou akci města, které opravuje lávku, a Správy údržby silnic Jihočeského kraje, v druhém případě dojde na investici do mostu nad přelivem Jordánu

Stavba omezí osobní automobilovou dopravu, řidiče navede dopravní značení. Objízdné trasy jsou také na webu města.

Výjimku mají v polovině silnice vozy zdravotníků, hasičů a policistů a autobusy MHD. Dopravu budou řídit semafory. Zbylou dopravu město na hráz nepustí, protože by se v ulicích tvořily dlouhé kolony. „Průjezd bude umožněn i linkovým autobusům, takže například zastávka Nový ráj bude obsluhována. Upozorňujeme, že po dobu stavby bude zrušen přechod pro chodce mezi soudem a ordinací MUDr. Balíka. Na Píseckém rozcestí budou totiž přeprogramovány semafory ve prospěch směru od Kpt. Jaroše do ulice Čsl. armády. Přechod u Družby bude normálně fungovat,“ zmínil Luboš Dvořák v tiskové zprávě. 

„Důležitá je informace, že přes hráz budou moci chodit pěší i nadále v průběhu celé stavby. K dispozici jim bude protilehlý chodník. Průjezd Jordánskou ulicí bude zakázán. Na uzavírku jordánské hráze řidiče upozorní svislé dopravní značení, které se začne instalovat. Technické služby Tábora přenastaví semafory na Křižíkově náměstí a Píseckém rozcestí tak, aby reagovaly na dominantní dopravní toky aut,“ ubezpečil Dvořák.

Novou lávku na hrázi Jordánu postaví společnost Metrostav TBR za zhruba 103 miliony korun včetně DPH. V úvodu se odstraní původní lávka z roku 1929 a na jejím místě vznikne její replika. Dosavadní konstrukce je ve špatném stavu a hrozilo její uzavření. Až práce skončí, vysází město na hrázi nové vrby bílé. Ty původní nechali zástupci města ze zdravotních důvodů a z důvodů stavebních prací pokácet.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Tábor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Největší letošní investice v Táboře se blíží. Město opraví lávku na hrázi Jordánu  |  Táborsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.