Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Tábor plánuje další část rekonstrukce plaveckého areálu za 49 milionů korun

Tábor plánuje další část rekonstrukce plaveckého areálu. Chystá opravu ochozů a samotné vany bazénu. Předpokládané náklady činí 49 milionů korun. Novinářům to dnes řekli zástupci vedení města. Projekt na rekonstrukci by měl mít Tábor hotový v červnu.

„Máme to ve střednědobém výhledu a předpokládám, že realizace bude spíš otázka příštího roku. Zmíněných 49 milionů korun je předpoklad, zatím jsme zakázku nevysoutěžili,“ uvedla místostarostka Lenka Horejsková (Společně pro Tábor).

Tábor v minulosti zvažoval, že by v další etapě modernizace plaveckého stadionu udělal pohyblivé dno bazénu. Areál by tak získal potřebné parametry pro sporty jako vodní pólo nebo synchronizované plavání. Plánovaná rekonstrukce však s tímto prvkem nepočítá. Důvodem jsou hlavně zvýšené náklady, vybudování posuvného dna by stálo více než 30 milionů korun.

„Proto jsme přistoupili k tomu, že rekonstruovat budeme stávající vanu. S tím, že jsme uložili jednateli (Tělovýchovného zařízení města Tábor) jak pak v další fázi modernizace areálu vanu případně upravit,“ řekla Horejsková.

Současná hloubka krytého bazénu je v rozmezí od 1,4 do 1,7 metru. Ale například podle pravidel vodního póla je minimum 1,8 metru. "Posuvné dno by byl s ohledem na náklady velký luxus," uvedl táborský starosta Štěpán Pavlík (Tábor 2020).

Kvůli rekonstrukci bude bazén na nějaký čas uzavřen. Město však ještě netuší, jak dlouho bude provoz areálu omezený. „Zatím neznáme časový harmonogram prací,“ řekl starosta.

Táborský bazén byl mezi lety 2018 a 2019 uzavřený kvůli první etapě modernizace. Město při ní nechalo postavit wellness centrum, obnovilo šatny, vstupní vestibul a dětský bazén. Náklady na první etapu modernizace byly 126 milionů korun, o 20 procent více, než byl plánovaný rozpočet. Táborský plavecký areál je v provozu od roku 1982. Město chce do budoucna změnit i podobu venkovního areálu, kde by mělo být více atrakcí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto tzmt.cz

Štítky ČR, správa, stavby, rekreace, bazén, Tábor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tábor plánuje další část rekonstrukce plaveckého areálu za 49 milionů korun  |  Táborsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.