Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Fotbalové Táborsko potvrdilo příchod tří nových akcionářů

Potvrzeno. Fotbalové Táborsko získalo v závěru sezony trojici nových akcionářů. Kromě podnikatele Petra Koláře, který vstup do klubu potvrdil v rozhovoru pro Budějckou Drbnu, získali akcie také podnikatelé František Bouda a Hana Klapová. Jihočeský klub zároveň potvrdil, že po sezoně dojde ke sloučení se Sokolem Lom.

Už před jarem zástupci klubu na tiskové konferenci prozradili, že do Táborska míří noví akcionáři. Dnes druholigové Táborsko informaci oficiálně potvrdilo na svém webu

„Klub FC Silon Táborsko oficiálně sděluje vstup tři nových akcionářů, a to Petra Koláře, Františka Boudy a Hany Klapové, kteří budou držet většinový podíl v klubu,“ stojí v tiskové zprávě. 

Kolář získal většinový podíl v Táborsku.

Klub, za který kdysi hrál, dostal z okresního přeboru až do divizní soutěže. Teď má Lom šanci vybojovat postup do třetí nejvyšší soutěže. Tím ale velké plány Petra Koláře nekončí. Úspěšný podnikatel a fotbalový funkcionář totiž před nedávnem...

Informaci potvrdil minulý týden v rozhovoru pro Budějckou Drbnu podnikatel a fotbalový funkcionář Petr Kolář. Ten zároveň vede Sokol Lom, který je první v divizní soutěži a míří za postupem do třetí nejvyšší soutěže ČFL. S ohledem na to nejspíš dojde po stávající sezoně ke sloučení obou klubů. 

„Výsledkem by od příští sezóny měla být nabídka druhé a předpokládáme třetí ligy pod jedním názvem, a to FC SILON Táborsko ve F:NL a FC SILON Táborsko „B“ v ČFL,“ píše se v tiskové zprávě. Druhé největší město Jihočeského kraje by tak od příští sezony mělo nabídnout druhou i třetí nejvyšší fotbalovou soutěž. 

„Ty vazby jsou normální, všichni se ve městě známe, ať už jde o vedení či samotné hráče. Nakonec to došlo do určité fáze, kde jsme teď. Měli jsme to zastavit v Krajském přeboru nebo jít tou cestou do ČFL a dál už ne. Druhá liga tady je a nějaké přetahování hráčů by tady nemělo smysl. Smysl má dělat tady v Táboře jeden fotbal. To je to, co mě k tomu motivuje. To je i odpověď na tu akcionářskou dohodu,“ popsal Kolář v rozhovoru pro Budějckou Drbnu. 

Akcionáři podnikají společně

Šedesátiletý Petr Kolář je jednatelem developerské společnosti Rent Group, která staví obchodní a nákupní centra. Fotbalu se v Lomu na Táborsku věnuje 20 let, za tento tým také hrál. Klub se v uplynulých letech rychle dostal z okresního přeboru až do krajských soutěží a nyní působí v té divizní, kterou vede. Druhým jednatelem Rent Group je další nový akcionář František Bouda. Také on se věnuje podnikání v oblasti nákupních a obchodních center.

František Bouda je také jednatelem v pacovské společnosti E-myčky Alfa. V ní působí jako jednatelka třetí nová akcionářka FC Silon Táborsko Hana Klapová, také ona podniká v oblasti stavebnictví. Vyplývá to z obchodního rejstříku. 

Táborsko je nyní ve druhé lize na 11. příčce se šestibodovým náskokem na sestupové pozice. Lom vede divizní soutěž a náskok má už 12 bodů. Na jaře tým vyhrál osm z devíti zápasů. V klubu je řada zkušených hráčů, jako jsou Zbyněk Musiol, Jan Šimák, Aleš Nešický, Petr Javorek či Martin Slavík. 

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FC Silon Táborsko

Štítky fotbal, táborsko, tábor, jihočeský kraj, petr kolář, akcionář

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalové Táborsko potvrdilo příchod tří nových akcionářů  |  Táborsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.