Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Policie zadržela muže, kterého viní ze založení požáru domu v Táboře

Policie zadržela sedmatřicetiletého muže, kterého viní ze založení požáru v obytném domě v Táboře. Žháře obvinili z přečinu obecného ohrožení. Kvůli ohni muselo dům v Lužické ulici opustit brzy ráno přes 40 lidí. Způsobená škoda byla stanovena na půl milionu korun.

Hořet začalo v Lužické ulici v Táboře ve středu před čtvrtou hodinou ráno. Podle Vratislava Malého z krajského ředitelství jihočeských hasičů začal hořet uskladněný materiál v kójích na chodbě domu v druhém patře. Z domu se evakuovalo přes 30 lidí, tři lidi museli hasiči zachránit pomocí výškové techniky a sedm obyvatel vyvedli v maskách. V domě byli také čtyři i psi. I ty se hasičům podařilo zachránit. 

V Táboře hořel dům. Hasiči evaukovali desítku obyvatel, zachránili také čtyři psy

Jihočeští hasiči museli dnes brzy ráno zasahovat v Táboře u požáru obytného domu. Hořet začal uskladněný materiál v kójích na chodbě. Evakuovány byly čtyři desítky obyvatel, část z nich dům opustila ještě před příjezdem hasičů. Příčina požáru i...

Uhasit požár trvalo zhruba hodinu a půl. Způsobená škoda byla vypočtena na půl milionu korun. 

V pátek odpoledne policie informovala o tom, že zadržela muže, kterého ze založení požáru obvinila. Proti sedmatřicetiletému žháři z Táborska bylo zahájeno trestní stíhání z přečinu obecného ohrožení. „Okolnosti požáru jsou nadále předmětem vyšetřování,“ popsala policejní mluvčí Lenka Pokorná.

Ohodnoť článek

Foto hzsjc.cz

Štítky Tábor, policie, požár, dům, okres Tábor, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie zadržela muže, kterého viní ze založení požáru domu v Táboře  |  Táborsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.