Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

FOTO: V Táboře pokračuje oprava hráze, v plánu je další noční omezení

V centru jihočeského Tábora pokračují práce spojené s opravou hráze Jordánu. Technicky náročná rekonstrukce si vyžádá další noční uzavírku, kvůli které se omezí některé spoje městské hromadné dopravy. Naplánovaná je na nadcházející víkend.

O omezení informovalo město v tiskové zprávě. K jedné noční uzavírce došlo minulý víkend, kdy měla firma Metrostav TBR zdemolovat mostní konstrukci. Ta je součástí silnice kolem nádrže Jordán. 

Omezení se dotklo i autobusových spojů městské hromadné dopravy a vozů IZS a nyní se musí zopakovat. Stane se tak na čtyři hodiny v noci ze soboty 3. června od 22.00 hodin do neděle 4. června do 02.00 hodin. 

„Vyloučení MHD se podle dopravní firmy Comett Plus dotkne osmnácti nočních spojů. Informace o omezení najdou cestující na zastávkách,“ uvedl mluvčí města Luboš Dvořák.

Největší letošní investice v Táboře se blíží. Město opraví lávku na hrázi Jordánu

Již ve středu 12. dubna začne v Táboře dlouhodobá uzavírka frekventované hráze Jordánu. Důvodem jsou mimo jiné práce na nové lávce. Ty uzavřou úsek pro chodce i automobily. Akce potrvá 31 týdnů.

„Při sobotní výluce se našemu podzhotoviteli nepovedlo vynést poslední segment mostu na trailer (vlečné vozidlo, podvalník) z důvodu technického problému na jeřábu. Nedělní výluku jsme využít nemohli, protože jsme nedokázali v tak krátkém čase sehnat jiný jeřáb s potřebnou nosností,“ vysvětlil stavbyvedoucí Martin Rochovanský ze společnosti Metrostav TBR.

Běžných autobusových linek se výluka nedotkne, protože tudy v danou dobu žádné nejezdí. „Průchod pro pěší bude po celou dobu zajištěn,“ přidal Dvořák. 

Novou lávku na hrázi Jordánu postaví společnost Metrostav TBR za zhruba 103 miliony korun včetně DPH. Během celé akce se odstraní konstrukce z roku 1929 a na jejím místě vznikne její replika.  Až práce skončí, vysází město na hrázi nové vrby bílé. Ty původní nechali zástupci města ze zdravotních důvodů a z důvodů stavebních prací pokácet.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Luboš Dvořák

Štítky tábor, jihočeský kraj, česko, doprava, silnice, hráz, jordán

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: V Táboře pokračuje oprava hráze, v plánu je další noční omezení  |  Táborsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.