Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

V Táboře vznikla nová jednosměrka. Město se tím snaží zklidnit dopravu a zamezit nehodám

Nová jednosměrka vznikla tento týden ve čtvrtek v Jordánské ulici v Táboře. Podle vedení radnice má zákaz zklidnit dopravu a zamezit kolizím. Kvůli uzavřené jordánské hrázi totiž mnoho řidičů volilo zdejší úzkou komunikaci jako alternativní objízdnou trasu. Na místě ale často docházelo ke nebezpečným situacím.

Letos v půlce dubna začala v Táboře velká a plánovaná oprava frekventované hráze Jordánu, která na více než půl roku uzavřela jednu z páteřních komunikací ve městě. Aktuálně je zde nastaven kyvadlový provoz, smí tudy ale projíždět pouze vozidla stavby, IZS a autobusy. Pro ostatní řidiče, kteří komunikace denně využívali, město vytyčilo několik objízdných tras.

Lidé však začali využívat i jiné cesty, jako je například Jordánská ulice. Ta ale není na hustější provoz vůbec uzpůsobená. Je příliš úzká, navíc tudy doposud směli projíždět pouze rezidenti. To ale většina řidičů nerespektovala a kvůli většímu množství aut zde v poslední době docházelo stále častěji k nebezpečným dopravním situacím. Proto vedení města tento týden ve čtvrtek nechalo osadit zdejší komunikaci jednosměrkou.

Největší letošní investice v Táboře se blíží. Město opraví lávku na hrázi Jordánu

Již ve středu 12. dubna začne v Táboře dlouhodobá uzavírka frekventované hráze Jordánu. Důvodem jsou mimo jiné práce na nové lávce. Ty uzavřou úsek pro chodce i automobily. Akce potrvá 31 týdnů.

Jednosměrka platí i pro místní obyvatele

Řidiči tak aktuálně nemohou ve spodní části u mostku odbočit vlevo, a poté je zastaví zákaz vjezdu směrem vzhůru po komunikaci. Ve směru od ulice Pod Tržním náměstím je pak umístěna značka upozorňující na jednosměrný provoz. Vjezd z tohoto směru je nově zakázán i zdejším obyvatelům, kteří stejně jako ostatní řidiči, musí nyní vjíždět ke svým domovům pouze z jednoho směru.

„I místní bohužel budou muset jezdit domů z jedné strany, tedy seshora, ale vznikne tu cennější bonus. Jednosměrka zdejší rušné dopravní situaci pomůže, zklidní ji. Vše už máme povolené, ještě jsme návrh projednali s místními obyvateli, se kterými jsme komunikovali. Žádná situace pro ně nebude nyní komfortní, ale toto opatření vnímáme jako dílčí zlepšení reálného stavu,“ uvedl ještě před čtvrtečním uzavřením starosta Tábora Štěpán Pavlík a doplnil, že město ještě v ulici upravilo rychlost a snížilo ji na 30 kilometrů v hodině. Na dodržování nových pravidel bude pravidelně dohlížet hlídka městské policie.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Tábor

Štítky Tábor, Jordán, doprava, jednosměrka, řidiči, automobil

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Táboře vznikla nová jednosměrka. Město se tím snaží zklidnit dopravu a zamezit nehodám  |  Táborsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.