Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Město opravilo lesní amfiteátr Pintovka. Nabízí ho k pronájmu

Za více než jeden a půl milionu korun opravili v Táboře Lesní amfiteátr Pintovka nad řekou Lužnicí ve směru k příměstské části Horky. Radnice ho nyní bude pronajímat. Kromě jiného tam je celkem 148 laviček.

Výsledkem poslední rekonstrukce je zastřešení pódia. Lidé si nyní areál mohou vypůjčit přes odbor kultury a cestovního ruchu, který sídlí na Žižkově náměstí. 

Revitalizaci lesoparku řeší vedení města dva roky, řekl starosta Štěpán Pavlík (Tábor 2020). Loni tam otevřeli trasu pro singltrek. „Nejdříve jsme vyřezali přebytečné dřeviny a keře, potom jsme upravili stávající lavičky, které byly z dožívajícího dřeva. Chtěli jsme postavit novou konstrukci zastřešující pódium, protože původní polykarbonátové krycí pláty byly děravé a ošklivé. Střecha se však ukázala jako oříšek. Ne každá konstrukce totiž funguje dobře akusticky,“ popsal v tiskové zprávě. 

Zástupci města chtěli, aby konstrukce zapadala do přírodního prostředí. „Ve spolupráci s táborským architektem Chudým a akustickým studiem vznikla unikátní konstrukce, která je elegantní a výborně usměrňuje zvuk. Nad muzikanty se už před koncertem nemusí věšet a následně snášet masivní textilní plachta, aby se na pódiu vůbec slyšeli. Tábor má tedy opravený počin, který dá místu nový vítr do plachet,“ uvedl dodal Pavlík.

Investice město vyšla na 1,6 milionu korun s daní. Provedla ji firma Památky Tábor. Po opravě je nový také ceník. Ten zahrnuje zastřešené pódium a lavičky a vychází na dva tisíce korun na den. 

Pronájem pro charitativní akce, akce podpořené z dotačních programů města a akce pod záštitou vedení města mají slevu na 500 korun na den. Ceny jsou bez DPH a včetně spotřeby elektrické energie. 

Ohodnoť článek

Foto Město Tábor

Štítky tábor, kultura, pintovka, koncert, investice, oprava, rekonstrukce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město opravilo lesní amfiteátr Pintovka. Nabízí ho k pronájmu  |  Táborsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.