Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

FOTO: Na hrázi Jordánu firma postavila sloupy. Pracuje se pod umělým osvětlením

V Táboře pokračuje rozsáhlá rekonstrukce na břehu nádrže Jordán. Firma, která má akci na starosti, tam nyní umístila nové sloupy lávky a vybetonovala první dva ze šesti dílů nosné konstrukce.

Město o tom informovalo v tiskové zprávě. „Po novém jednání o výběru kamene se opakovaně zahájí zádlažby pod mostem. Po odtěžení části vozovky se potýká stavba především s nedostatkem manipulačního prostoru při souběžné dopravě v druhém jízdním pásu. Omezuje to především možnosti organizace výstavby. Vzhledem k výrazně kratší době denního světla probíhají práce i pod umělým osvětlením. Beze změn je plán termínu zprovoznění. Město Tábor jako investor už sdělilo, že stavbu lávky uvede do předčasného užívání (a také mostu do zkušebního provozu) 19. prosince,“ uvedl mluvčí města Luboš Dvořák.

V souvislosti s rozsáhlou investicí je nyní na programu další uzavírka. Ta se dotkne také autobusů MHD a vozů IZS. Termín je od soboty 25. 11. 22:00 do neděle 26. 11. 06:00. 

Důvodem úplné uzavírky jsou betonářské práce a skládání materiálu jeřábem. „V daném čase budou autobusy MHD používat objízdnou trasu přes Čekanice. Nebudou obslouženy zastávky U Reálky, Křižíkovo náměstí, Poliklinika. Uzavírka se dotkne desítek spojů MHD. Chodcům stavbaři zřídí obchůzné trasy napojené na Jordánskou hráz, omezení se jich týkat nebude,“ dodal Dvořák.

Poškození kabelu v Táboře způsobilo ve městě a okolí výpadky operátorů

Poškození optického kabelu při stavebních pracích u hráze vodní nádrže Jordán v Táboře narušilo dnes odpoledne služby některých mobilních operátorů ve městě a okolí. Výpadek by mohl skončit dnes večer. Řekly to mluvčí O2 Czech Republic Veronika...

Jordánská hráz prochází dlouhodobou obnovou. Město tam obnovuje lávku přes nádrž a od půlky dubna je tam omezený provoz, omezení potrvá do listopadu. Pro město je obnova lávky největší letošní investicí, bude stát 103 milionů korun. Stavební firma odstraňuje lávku z roku 1929, nová bude její replikou. 

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Luboš Dvořák

Štítky tábor, doprava, jordán, nádrž, rekonstrukce, investice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Strapina

Jo holt nedá se nic dělat,opravovat se musí!!!!!!Jinak se nám ta naša slavná dopravní infrastruktůra totálně rozesere!!!!!!!!!

Úterý, 14. listopadu 2023, 10:35Odpovědět

FOTO: Na hrázi Jordánu firma postavila sloupy. Pracuje se pod umělým osvětlením  |  Táborsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.