Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Střední škola v Táboře pořádá hned tři dny otevřených dveří

PR článek

Kvalitní vzdělávání, zmodernizované prostory nebo atraktivní nabídka programů, jež jinde v kraji studenti nenajdou. To a mnohem více nabízí uchazečům střední škola obchodu, služeb a řemesel v Táboře, která láká nové uchazeče na studium oborů, po nichž je ve společnosti poptávka.

Prohlédnout si školu a nasát atmosféru mají lidé příležitost při prosincových a lednových dnech otevřených dveří. Málokterá střední škola v Jihočeském kraji se může pochlubit tak pestrou nabídkou studijních programů, jakou nabízí Střední škola obchodu, služeb a řemesel a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky v Bydlinského ulici. Uchazeči o vzdělání mají na výběr například z maturitních oborů, mezi nimiž figuruje obchodní managment, hotelnictví nebo veřejnosprávní činnost. Cestu ke zkoušce dospělosti je možné vzít oklikou i přes řemeslo. Právě po šikovných rukách je ve společnosti hlad, platí to třeba o řeznících.

„Obor řezník – uzenář nabízíme jako téměř jediní v kraji. Absolventi najdou bez problémů uplatnění, mají zaručený solidní výdělek a jsou konkurenceschopní na trhu práce. Prostřednictvím zaměstnavatele poskytují i možnost stipendijní podpory. Navíc už při studiu mají žáci nejen možnost různorodé praxe, ale také si přivydělat prostřednictvím brigád,“ popisuje Radek Cícha, ředitel táborské střední školy, která patří k největším vzdělávacím institucím na jihu Čech.

Stálá poptávka po šikovných řemeslnicích

Podle Cíchy je mezi zaměstnavateli obecně zájem o manuálně nadané absolventy. Mladé táhnou například gastronomické obory jako kuchař / číšník či cukrář, které rovněž škola nabízí. Stranou zájmu zůstávají mnohdy technicky zaměřené programy na topenářství či instalatérství. Vyučení nemají po skončení studia nouzi o pracovní nabídky. Zároveň jim škola neustále vylepšuje zázemí.

„V posledních letech se uskutečnily velké investice v pavilonech, ve kterých probíhá odborný výcvik. V novém jsou učebny i dílny pro odborný výcvik. V modernizaci hodláme pokračovat i nadále. Chystáme další rekonstrukce prostor, v nichž se učí automechanici, autoelektrikáři i instalatéři,“ říká Radek Cícha, který stojí v čele jihočeské školy, kam dochází na výuku přes 800 studentů.

Na dni otevřených dveří cukrovinky, ale i řeznický a uzenářský workshop a vepřové hody

K prohlédnutí zázemí školy, nabídky oborů i poznání pedagogického sboru je ideální den otevřených dveří, který škola pravidelně pořádá. Letos se akce uskuteční v sobotu 9. prosince, kdy bude součástí dne i řeznický workshop s možností vyzkoušet si toto řemeslo pod dohledem mistra a odnést si domů vlastní masný výrobek. Školské budovy v Táboře se zájemcům otevřou ještě ve středu 10. a v sobotu 27. ledna. Sobota je navíc spojena s pořádáním vepřových hodů ve školní restauraci Beseda na Žižkově náměstí. „Návštěvníci se při dnech otevřených dveří seznámí s přijímacími zkouškami. Součástí bohatého programu jsou ukázky práce našich studentů. K vidění a hlavně ochutnání jsou například cukrářské výrobky, míchané nápoje nebo flambované palačinky, jejichž přípravu si zájemci mohou i vyzkoušet,“ dodává Cícha.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky vzdělání, střední škola, tábor, den otevřených dveří

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Střední škola v Táboře pořádá hned tři dny otevřených dveří  |  Táborsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.