Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Táborská zoo po půlroce obnoví provoz, vstup je zdarma

Zoologická zahrada v Táboře dnes po téměř půlroce obnoví provoz, který ukončila na začátku února. Pod bývalým majitelem dlužila různým subjektům desítky milionů korun. Celý komplex pak v dubnu odkoupil za 16,2 milionu korun Evžen Korec.

Na dnešní znovuotevření bude vstup zdarma. Školáci, kteří dostanou na vysvědčení samé jedničky, se navíc mohou podívat ke zvířatům, ke kterým se jiní návštěvníci nedostanou.

Zoo získala v minulých dnech od ministerstva životního prostředí licenci potřebnou k provozu na dobu neurčitou. Nový majitel se chce zaměřit především na chov ohrožených druhů zvířat, a to zejména z české fauny.

Zahrada zahájila provoz v roce 2011. V minulosti zaměstnávala téměř 60 lidí. Korec počítá s výraznou redukcí pracovníků. Odhaduje, že provoz by mělo zajistit zhruba deset zaměstnanců. Roční náklady na provoz zoo by podle něj měly být do deseti milionů korun.

Zdroj: ČTK
Foto: Jitka Erbenová

Štítky Evžen Korec, Tábor, Zoologická zahrada

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Táborská zoo po půlroce obnoví provoz, vstup je zdarma  |  Táborsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.